Ambasadorul Republicii Malta in Romania, in vizita la Palatul Patriarhiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul Republicii Malta în România, în vizită la Palatul Patriarhiei

[2024-02-09]
de Andrei Ursulean

Excelența Sa Lino Bianco, Ambasadorul Republicii Malta în România, a efectuat vineri o vizită la Palatul Patriarhiei. Delegația malteză a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.
Întâlnirea a avut loc în sala „Sfântul Ioan Casian” de la Palatul Patriarhiei.
„În numele Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Vă felicităm Excelența Voastră, la finalul misiunii diplomatice în România și apreciem activitatea diplomatică bogată desfășurată în perioada mandatului dumneavoastră”, a precizat Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul.
De asemenea, Episcopul vicar patriarhal a transmis mulțumiri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu privire la contribuțiile semnificative ale Excelenței Sale dr. Lino Bianco în favoarea comunităților românești din Malta.
Au fost remarcate în special: organizarea Zilelor Culturii Românești în Malta, sub înaltul patronaj al Președintelui Maltei; expoziția „100 de ani de arhitectură românească în Malta”; introducerea unui modul de studiu al limbii române la Universitatea din Malta și acordarea a peste 15 acorduri ERASMUS, multe pentru personal didactic de la Facultățile de Teologie.
„Personal, consider că întâlnirea cu Domnia Voastră este o onoare și o oportunitate de a vă cunoaște și a vă mulțumi pentru implicarea în atât de multe acțiuni care vizează atât Biserica, cât și relațiile bilaterale între cele două state, sau care inspiră pe tineri studenți (Iași, Chișinău, Alba Iulia)”, a mai spus Preasfinția Sa.
„Această disponibilitate a Domniei Voastre, evidențiază personalitatea unui profesionist, a unui om dedicat, cu înalte calități morale, o persoană foarte activă care, având și calitatea de profesor de arhitectură, este preocupat să inspire valori autentice generațiilor de tineri studenți, prin cursuri publice, prin conferințe, prin valoroase donații de cărți de specialitate, ori prin sprijin pentru stagiul de mobilitate ERASMUS”, a adăugat în încheiere ierarhul.
La finalul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul i-a oferit, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, albumul „Patriarhia Român㠖 istoric, organizare, activități interne și externe”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33, Ultimul acces: 2024-02-23 01:38:02