Arhiepiscopia Timisoarei a planificat agenda catehetica eparhiala pentru Anul omagial 2024 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Timișoarei a planificat agenda catehetică eparhială pentru Anul omagial 2024

[2024-02-09]
de Ștefana Totorcea

Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Timișoarei a realizat Agenda catehetică eparhială în conformitate cu tematica Anului Omagial 2004 în Patriarhia Română.
La planificarea catehetică au contribuit profesorii de la Facultatea de Teologie a Universității de Vest din Timișoara. Cadrele didactice au adaptat tematica Anului Omagial 2024 pe domenii teologice specifice: biblic, patristic, filocalic, liturgic, misionar și hagiografic.
Agenda catehetică a eparhiei are anul acesta și specific interdisciplinar, îmbinând tematici diverse din domenii ca neuroștiințele, psihologia, dezbaterea pro-viață, etica și bioetica.
Aceste teme, însoțite de o bibliografie minimală, vor fi folosite la catehezele organizate de parohiile din eparhie. Profesorii de Teologie vor furniza suport de specialitate pentru a le oferi preoților parohi modele metodice. Ulterior, acestea se vor concretiza în publicarea unui ghid catehetic.
Agenda catehetică a Anului omagial 2024 în arhiepiscopia Timișoarei, detaliată pe fiecare lună, poate fi consultată aici.
În eparhia Timișoarei mai există agende catehetice la nivelul fiecărui protopopiat. Acestea sunt destinate activității misionar-catehetice de duminică seara, având un caracter larg misionar, fiind adresate unor categorii de vârstă diferite.
De asemenea, în fiecare lună, la nivelul fiecărui protopopiat se desfășoară câte o cateheză demonstrativă, cu participarea preoților din același cerc pastoral.
Anul 2024 a fost desemnat Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 28, Ultimul acces: 2024-02-22 22:32:07