Echipa Media ITO 2023 a publicat imagini de la procesiunea cu moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Echipa Media ITO 2023 a publicat imagini de la procesiunea cu moaștele Sf. Iosif cel Nou de la Partoș

[2023-09-15]
de Ștefana Totorcea

ITO 2023 s-a încheiat, dar Echipa Media ITO 2023 de la Timișoara nu încetează să promoveze frumusețea Ortodoxiei.
Pe pagina de Facebook ITO 2023 Timișoara au fost publicate imagini de la procesiunea organizată la Catedrala mitropolitană din Timișoara cu moaștele Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș.
Joi, 14 septembrie 2023, în ajunul hramului, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara a avut loc o procesiune cu moaștele Sf. Ier. Iosif de la Partoș. Foto: ITO Media 2023
Procesiunea a avut loc joi seară, în ajunul sărbătorii, fiind precedată de slujba Vecerniei Unite cu Litia și urmată de o Priveghere cu Sfântă Liturghie de noapte.
Sărbătoarea sfântului a umplut din ajun catedrala de credincioși, clerici, monahi și monahii din eparhie.
La procesiunea de joi, 14 septembrie 2023, au participat numeroși credincioși, clerici, monahi și monahii din eparhie. Foto: ITO Media 2023
Miercuri, 13 septembrie, Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenț㠄Banat” al județului Timiș l-au cinstit și ei pe sfânt, care este ocrotitorul lor.
Ei au participat la slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, oficiată de Mitropolitul Ioan al Banatului.
Moaștele Sf. Ier. Iosif de la Parotș au fost purtate în procesiune la Timișoara joi, 14 septembrie 2023, înainte de Privegherea cu Liturghie de noapte oficiată ajunul hramului Catedralei Mitropolitane. Foto: ITO Media 2023
Legătura Sfântului Iosif cu instituția pompierilor militari este reliefată de minunile și faptele sale, între care și salvarea orașului Timișoara, în anul 1653, de la un puternic incendiu provocat de armata otomană.
Sf. Ier. Iosif de la Partoș este ocrotitorul pompierilor după ce a stins cu rugăciunea sa un incendiu care amenința Cetatea Timișoarei. Foto: ITO Media 2023
Sf. Ier. Iosif cel Nou, deși avea 82 ani, a stat în fața flăcărilor și s-a rugat ca Dumnezeu să ocrotească orașul și pe locuitori. Acatistul sfântului ne prezintă acest moment: „Nu ai fugit ca un fricos, ci ai stat ca un viteaz, biruind puterea focului, prin rugăciunea ta mai fierbinte decât vâlvătaia lui”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 13, Ultimul acces: 2023-09-30 07:53:48