Ziua internationala pentru protectia stratului de ozon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon

[2023-09-16]
de Sorin Ionițe

Ziua internațională pentru protecția stratului de ozon este sărbătorită anual în data de 16 septembrie.
Sărbătoarea are scopul de a semnala pericolul generat de substanțele care degradează stratul de ozon, vital pentru omenire.
Ozonul este un strat fragil de gaz, format din trei atomi de oxigen, situat în zonele superioare ale atmosferei, în stratosferă, la o altitudine cuprinsă între 19 și 48 km, cu rolul de a proteja Pământul de razele ultraviolete (UV) ale soarelui.
De-a lungul timpului, viața pe Pământ s-a adaptat la un anumit nivel de radiații UV, creșterea nivelului acestora putând provoca distrugerea treptată a organismelor și a ecosistemelor.
Adunarea Generală a ONU a proclamat în 1994 data de 16 septembrie ca „Ziua internațională pentru conservarea stratului de ozon” în amintirea Protocolului de la Montreal semnat la 16 septembrie 1987 care interzicea substanțele nocive pentru stratul de ozon.
”Montreal Protocol: fixing the ozone layer and reducing climate change” (Protocolul de la Montreal: repararea stratului de ozon și reducerea schimbărilor climatice) este tema din 2023.
Biserica Ortodoxă, solidară cu demersurile de protejare a mediului înconjurător, a stabilit ca ziua de 1 septembrie să fie „Ziua mondială de rugăciune pentru ocrotirea creației”.
Potrivit învățăturii creștine suntem îndemnați la respect față de creație și la un efort comun pentru protecția mediului înconjurător.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20, Ultimul acces: 2023-10-01 07:03:11