Moastele Sfantului Dionisie, Episcopul Cetatii Albe – Ismail, pot fi cinstite la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail, pot fi cinstite la Catedrala Patriarhală

[2023-09-16]
de Sorin Ionițe

Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail, serbat în data de 17 septembrie, pot fi cinstite sâmbătă și duminică la Catedrala Patriarhală.
Racla a fost așezată spre cinstire în catedrală sâmbătă după-amiază, la începutul Vecerniei. Ea face parte din patrimoniul Paraclisului istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.
Fragmentul de moaște a fost dăruit Patriarhului României chiar la proclamarea canonizării Sfântului Dionisie.
Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu
Duminică, la Catedrala Patriarhală va sluji Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
Episcopul Dionisie Erhan reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, fiind unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa în 2018, anul în care s-au împlinit 100 ani de la Marea Unire, dar și de la alegerea lui ca arhiereu. Vezi mai multe detalii aici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 19, Ultimul acces: 2023-10-01 10:27:22