Sportivi de performanta s-au alaturat Crosului Brancusi: „Felicitari Bisericii pentru aceasta initiativa!” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sportivi de performanță s-au alăturat Crosului Brâncuși: „Felicitări Bisericii pentru această inițiativă!”

[2023-09-16]
de Sorin Ionițe

Doi sportivi de performanță s-au alăturat anul acesta Crosului Brâncuși organizat la parohia cu același nume din Sectorul 6 al Capitalei: Simona Gherman, campioană olimpică la scrimă, și Petre Condrat, multiplu campion mondial la canoe.
Crosul Brâncuși a reunit sâmbătă peste o sută de copii alături de părinții lor. Cei mici au primit medalii și pachete cu dulciuri, iar adulții au făcut donații pentru atelierele duminicale ale parohiei.
Simona Gherman s-a declarat extrem de încântată și a felicitat Biserica pentru inițiativă.
„Biserica este pentru a uni oameni, pentru a fi alături de ei, nu înseamnă nu doar a sta înăuntrul bisericii și a te ruga. Au ieșit afară, atrag copiii către sport (…). Felicitări Bisericii pentru această inițiativă”, a spus campioana.
„Am să mă alătur și am să-i ajut pentru a organiza și mai mari aceste evenimente”.
La rândul său, Petre Condrat a apreciat drept inedită această inițiativă.
„Chemăm copiii și la biserică și la sport, ceea ce este foarte frumos, că asta ne-a mai rămas: Biserica – reperul sufletului nostru și sportul – care este cel mai bun ambasador al unei țări”.
Inițiativa a fost susținută și de alte două sportive amatoare, alergătoare de maratoane, Simona Străuț și Maria Laura Craiu.
Crosul Brâncuși s-a aflat anul acesta la a treia ediție.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20, Ultimul acces: 2023-10-01 07:18:42