In memoriam: Lidia Popita Stoicescu, o voce pentru suflet - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

In memoriam: Lidia Popița Stoicescu, o voce pentru suflet

[2023-09-17]
de Sorin Ionițe

Lidia Popița Stoicescu, trecută la cele veșnice vineri seară, a colaborat cu Radio Trinitas timp de un deceniu.
Redacția postului de radio amintește că doamna Lidia Popița Stoicescu era o fire deosebit de sensibilă, admirată și căutată de ascultători și transmite un text de rămas bun:
Doamna Lidia Popița Stoicescu († 15 septembrie 2023), producător de film istoric, scriitor și publicist creștin, a colaborat cu Radio TRINITAS timp de un deceniu. Cu o sensibilitate deosebită, a invitat ascultătorii la meditație și rugăciune, pentru a înlesni întâlnirea cu scrierile Sfinților Părinți, cu viața și minunile sfinților, prin rubrica „Poesis” sau emisiunea „Lumină lină”.
Admirată și căutată de ascultătorii care reacționau pozitiv la candoarea personală transmisă pe unde, era convinsă c㠄împărtășindu-ne unii de la alții din experiența trăirii întru credința ortodoxă vom putea gusta bucuria de a ne simți cu adevărat creștini”.
Își invita publicul la împreună-cunoaștere, aprofundare și trăire cât mai autentică a comuniunii cu Dumnezeu și cu semenii, sub cupola credinței și a Bisericii noastre. Reușea să transmită, prin glas și cuvinte, mesaje care să atingă inima, să aline și să întărească suflete, contribuind la misiunea asumată de postul nostru de radio.
„Cât de minunată era! Multe seri mi le-a făcut speciale! Dumnezeu să o așeze în ceata drepților! O raritate de voce și de om”, ne-a transmis o ascultătoare, acum, la aflarea veștii că doamna Lidia Popița Stoicescu a plecat lin spre Lumină. „Ce voce deosebită, ce sensibilitate și câtă înțelepciune! Era făcută să transmită pace!”.
Colaborarea cu Radio TRINITAS venea după o lungă experiență a vorbirii și transmiterii cuvântului. Era ardeleancă de neam, fiică de preot din Brașov. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Teatrologie-Filmologie, în 1970, reconstituind pe peliculă file din istoria României, în calitate de producător.
Între 1990 și 1994 a locuit împreună cu soțul său în Grecia, când acesta era ambasadorul României la Atena. S-a implicat mult în activitatea culturală a Ambasadei, pentru a-i ține uniți pe românii stabiliți în Grecia și pentru a le trezi dragostea și dorul de țară. Imediat după 1999, s-a mutat la Galați, pentru a-și alina durerea cauzată de trecerea în veșnicie a soțului său, istoricul și academicianul Nicolae Stoicescu.
După ce a revenit la București, din 2007 a devenit prietenă a postului de radio TRINITAS. Pasionată de poezie, le-a selectat pe cele creștine pentru a le recita cu blândețe și emoție. A reușit, ani la rând, să aline suflete rănite sau lipsite de speranță. Ne-a rămas de la ea volumul de meditații creștine „Vino, Doamne”, apărut la Editura TRINITAS, în anul 2015. Păstrăm vie în sufletele noastre amintirea unei prietene pe care, cu bucurie, o întâlneam în fiecare săptămână la studioul Radioului TRINITAS, unde înregistra pentru ascultători mesajul ziditor și aducător de lumină lină.
Dumnezeu să o așeze cu sfinții în lumina Sa!

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 165, Ultimul acces: 2024-07-12 14:20:50