Regele si regina Belgiei la Papa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Regele și regina Belgiei la Papa

[2023-09-15]
foto: Vatican Media
Regina Mathilde a Belgiei este una dintre puținele femei din lume care poate purta alb, în loc de negru, așa cum se obișnuiește atunci când se întâlnește cu Papa în cadrul unei audiențe oficiale private la Vatican. Ca regină catolică, ea are „privilège du blanc”, un privilegiu papal acordat în prezent doar regalității catolice din Spania, Luxemburg, Belgia și Monaco, precum și Casei de Savoia. Protocolul tradițional al Vaticanului prevedea ca femeile să poarte o mantilă neagră și o rochie neagră cu mâneci lungi pentru audiențele papale oficiale, deși acest obicei a devenit opțional în ultimele decenii.

Regina Mathilde a sosit la Palatul Apostolic din Vatican împreună cu soțul ei, regele Philippe al Belgiei, joi dimineață, 14 septembrie, purtând un voal alb de tip mantilă și o rochie albă. Philippe, care a urcat pe tronul Belgiei în urmă cu 10 ani, deține titlul de „Rex Catholicissimus”, sau „(Maiestatea) Catolică”. Familia regală belgiană și Sfântul Părinte au discutat despre războiul din Ucraina și despre un angajament comun pentru pace în timpul întâlnirii de 20 de minute, potrivit unei declarații publicate de Vatican. Aceasta a fost a doua vizită a monarhului la Vatican în acest an, deoarece regele Philippe și regina Mathilde au călătorit, de asemenea, la Roma pentru funeraliile Papei Benedict al XVI-lea în ianuarie.
Aproape 50% dintre belgieni se identifică drept catolici, potrivit Pew Research Center. Membrii familiei regale belgiene sunt catolici, dar nu au un rol oficial în cadrul Bisericii Catolice din țară. Regele Philippe și regina Mathilde s-au căsătorit în 1999 în Catedrala belgiană din secolul al XI-lea Sfântul Mihail și Sfânta Gudula din Bruxelles și au patru copii. Fiica lor cea mare, prințesa Elisabeta, este prima în linia de succesiune.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2023-09-30 06:32:13