Pr. Gheorghe Coltea a fost inmormantat. A primit post mortem Ordinul Crucea Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Gheorghe Colțea a fost înmormântat. A primit post mortem Ordinul Crucea Patriarhală

[2022-09-20]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Părintele Gheorghe Colțea, protoiereul Protopopiatului Bran-Zărnești din Arhiepiscopia Sibiului, a fost înmormântat marți în biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos, județul Brașov, unde a slujit timp de 31 de ani.
„Prin viața și predicile sale a apărat și promovat Ortodoxia și a îndemnat la cinstirea înaintașilor care s-au jertfit pentru credință și patrie”.
„În semn de apreciere față de această bogată activitate, i-am acordat în anul 2011, Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena, iar în anul 2014 Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni. Astăzi, pentru întreaga sa slujire, îi acordăm post mortem Ordinul Crucea Patriarhală, cea mai importantă distincție a Patriarhiei Române”, a subliniat Patriarhul Daniel în mesajul de condoleanțe transmis.
Patriarhul României a adresat familiei părintelui protoiereu Gheorghe Colțea, fiilor duhovnicești și tuturor celor care l-au cunoscut „un gând părintesc de mângâiere” și S-a rugat Domnului Iisus Hristos, Cel răstignit și înviat „să așeze sufletul său în lumina, pacea și bucuria Preasfintei Treimi”.
Mesajul Preafericirii Sale a fost citit de părintele consilier Teodor Gradinaciuc, directorul Radio Trinitas.
Slujba înmormântării a fost oficiată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, în prezența familiei și a celor care au venit să-și ia rămas bun de la Părintele Gheorghe Colțea.
Clericul a trecut la cele veșnice în ziua de sâmbătă, 17 septembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 314, Ultimul acces: 2023-10-01 09:57:32