Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia” al Arhiepiscopiei Bucurestilor si-a serbat hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul de zi pentru copii „Sf. Mc. Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și-a serbat hramul

[2022-09-20]
de Ștefana Totorcea

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” și-a sărbătorit sâmbătă ocrotitoarele, pe Sfintele Mucenițe Sofia și fiicele sale: Pistis, Elpis și Agapi.
Părintele Jenică Danțiș și Părintele Ionuț Iordăchescu de la Parohia Scaune din Capitală au oficiat, la capela centrului, slujba Acatistului, înălțând rugăciuni pentru luminarea minții copiilor în noul an școlar.
Au participat Vișinel Bălan, vicepreședintele Autorității Naționale și Protecția Copilului și Adopție, personalul centrului, Marius Niculache și alți voluntari ai centrului, membrii familiilor copiilor beneficiari și binefăcătorii care sprijină desfășurarea activităților educaționale ale așezământului.
Cei doi clerici de la Parohia învecinată și profesoarele Mariana Tănăsescu și Viorica Provian i-au îndemnat pe copii să aibă înțelepciunea Sfintei Mucenițe Sofia, să asculte de părinți și să se roage.
În cadrul evenimentului, a avut loc vernisajul expoziției de desene și semne de carte intitulat㠄Bucurați-vă, Pistis, Elpis și Agapis, împreună cu Sofia, maica Voastră cea preaînțeleaptă!”, organizată de profesorul voluntar Oana Maria Hondrea, coordonatoarea atelierului de creație.
Sâmbătă , 17 septembrie 2022, Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” și-a sărbătorit ocrotitoarele, pe Sfintele Mucenițe Sofia și fiicele sale: Pistis, Elpis și Agapi. Foto: Centrul Sf. Sofia
„Când acțiunile sunt dedicate Sfinților, aceștia ne călăuzesc, chiar înainte ca noi să realizăm ceva. Spunem că a fost ideea noastră, dar, de fapt, Sfinții ne îndrumă cu delicatețe. Trebuie doar să deschidem ochii și mai ales sufletele și vom vedea semnele pe care Sfinții ni le trimit!”, a declarat Oana Maria Hondrea.
Expoziția include 44 dintre desenele realizate de tinerii beneficiari ai centrului sub îndrumarea profesoarei.
Ca mesajul să capete mai multă profunzime, am combinat imaginea cu textul, astfel, pe semnele de carte se găsesc punctate cuvinte pozitive, de conotație creștină, iar pe lucrurile înrămate un text extras din acatistul Sfintei Mucenițe Sofia, care dorește să fie un îndemn la rugăciune”, a explicat profesoara.
Toți copiii au primit daruri constând în rechizite pentru noul an școlar, articole sportive și cărți cu viața și acatistul Sfintei Mucenițe Sofia și al celor trei fiice ale sale. De asemenea, copiii s-au bucurat de pizza și tort, oferite de Cofetăria Dulce și de prietenii centrului, informează Laura Irimia, coordonatoarea așezământului.
Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” funcționează în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 279, Ultimul acces: 2023-10-01 01:26:31