Episcopul Italiei: Prin atitudine si comportament crestinul trebuie sa se deosebeasca de „normalitatea” lumii de astazi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Italiei: Prin atitudine și comportament creștinul trebuie să se deosebească de „normalitatea” lumii de astăzi

[2022-08-02]
Publicat de Diac. Iulian Dumitrașcu 02.08.2022
„Prin atitudine, comportament și reacții creștinul trebuie să se deosebească de normalitatea lumii de astăzi”, a afirmat sâmbătă Episcopul Siluan al Italiei la Parohia româneasc㠄Nașterea Maicii Domnului” din Roma.
Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, după care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru Casiana, cel de-al treilea copil al preotesei Amalia și al părintelui paroh Ioan Crișan.
În cuvântul rostit, Părintele Episcop a explicat ce presupune primirea harului prin Taina Botezului.
„Cel botezat primește, prin Botez, tot ceea ce Domnul Hristos aduce prin Întrupare, prin har, după ce acesta a fost pierdut în Rai, în momentul căderii. Prin ceea ce primește la Botez, omul primește arvuna pentru a se putea întoarce înapoi la locul stării celei întâi: Împărăția Cerurilor. Primirea harului implică însușirea învățăturii pe care Domnul Hristos a adus-o, precum și urmarea Acestuia, cu toată seriozitatea”.
„Creștinul nu trebuie să se alinieze după mentalitatea lumii. Nu înseamnă să fii împotrivă, ci înseamnă să fii diferit. Prin atitudine, comportament și reacții, creștinul trebuie să se deosebească de normalitatea lumii de astăzi. Această atitudine se dobândește prin înnoirea minții: îndepărtarea de plăcerile și minciunile lumii de azi, de grijile după cele lumești și nesemnificative pentru mântuire. Înnoirea se dobândește doar prin racordarea la Cel care este Adevărul: Hristos Dumnezeu”.
PS Siluan a mai explicat că schimbarea minții are loc „prin descoperirea voii lui Dumnezeu, a ceea ce este bun și desăvârșit”.
„Voia lui Dumnezeu se caută cu pocăință, cu rugăciune și cu cerere de călăuzire de la Domnul și de la un părinte duhovnicesc, care te îndrumă și te verifică să nu te abați din drumul tău”.
Parohia româneasc㠄Nașterea Maicii Domnului” din Roma a fost înființată în anul 1999, cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2022-08-16 06:15:00