Intalnirea responsabililor cu pastoratia tineretului din Romania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea responsabililor cu pastorația tineretului din România

[2021-11-22]
În data de 19 noiembrie 2021, în preajma Zilei Mondiale a Tineretului, a avut loc sesiunea de toamnă a Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor din România. La întâlnirea care s-a desfășurat în modalitate online, au participat preoții responsabili ai oficiilor diecezane pentru pastorația tineretului și tineri implicați în activitatea oficiilor.

Lucrările au fost deschise de PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea și responsabil cu pastorația tineretului în cadrul Conferinței Episcopilor din România. Pe parcursul întâlnirii a intervenit și ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, președintele Conferinței Episcopilor din România. Sesiunea de lucru a fost moderată de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului.
PS Virgil a evidențiat tema celei de-a XXXVI-a Zi Mondiale a Tineretului, a apreciat munca responsabililor cu pastorația tineretului și i-a încurajat în misiunea lor. ÎPS Aurel Percă a salutat participanții la întâlnire și a subliniat importanța parcursului sinodal în Bisericile locale, îndemnând implicarea tinerilor în acest proces. Temele de discuție au vizat pastorația tineretului în timpul pandemiei, orientările pastorale pentru Ziua Mondială a Tineretului în Bisericile locale, parcursul sinodal în Bisericile locale și Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din anul 2022. Următoarea întâlnire a comisiei a fost stabilită pentru perioada 21-23 martie 2022. (pr. Felix Roca)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 6, Ultimul acces: 2021-11-29 15:02:40