Tineri impreuna in Ziua Mondiala a Tineretului, la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tineri împreună în Ziua Mondială a Tineretului, la Iași

[2021-11-23]
Cea de-a XXXVI-a Zi Mondială a Tineretului a fost marcată de tinerii din Iași în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină, fiind celebrată pentru prima dată toamna, în solemnitatea Cristos, Regele Universului, duminică, 21 noiembrie 2021, la Liturghia prezidată de PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iași. Tema ediției din anul acesta a fost: „Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!” (cf. Fapte 26,16). Cu mare bucurie spun că Ziua Mondială a Tineretului a fost atât de bine aleasă pentru a fi sărbătorită în ziua de 21 noiembrie 2021, în solemnitatea sărbătorii Cristos Rege.

Consider că scopul de a-l pune pe Isus pe primul loc a fost atins, întrucât în această zi erau mereu adorațiile care adunau tinerii în jurul Preasfântului Sacrament, dar mai ales acum că este și ziua noastră a fost un alt motiv pentru a veni să îi mulțumim Domnului pentru tinerețea noastră, pentru a ne descărca de toate grijile pe care le avem, pentru a-i face loc în viața noastră, pentru a învăța de la El să avem curaj, să fim conștienți că El este Regele tinereții noastre și cu El toate sunt posibile. Adorația, mesajul Papei, Sfânta Liturghie au fost pline de viață, pline de entuziasm. Ne-am îndreptat privirea către cer, la îndemnul pr. Felix Roca, care ne-a prezentat astfel modul potrivit al unui tânăr de a trăi. Să facem tot ceea ce avem de făcut însă cu privirea la Dumnezeu, la cerul pe care ni l-a promis.
Bucuria a fost și mai mare avându-l alături pe cel mai tânăr Episcop, Preasfințitul Petru Sescu. Acesta ne-a fost alături atât la Sfânta Liturghie cât și într-un moment de comuniune, la subsolul catedralei, unde a împărtășit cu noi din experiențele sale de tânăr, acele momente care l-au ajutat să împlinească voia Domnului. Am simțit cu toții în viața Episcopului nostru auxiliar prezența bunătății lui Dumnezeu, faptul că, atunci când Domnul are un plan, va face tot posibilul să-l împlinească. Un lucru care mi-a adus o foarte mare bucurie sufletească a fost mulțimea de tineri care s-a adunat să își sărbătorească ziua cu Cristos, în comuniune cu Regele nostru. (Monica Farțadi pentru ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4, Ultimul acces: 2021-11-29 15:11:24