Monografia Manastirii Varbila - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Monografia Mănăstirii Vărbila

[2021-10-12]
de Iulian Dumitrașcu

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat monografia „Mănăstirea Vărbila: 1510-2021”.
Este prima lucrare de gen dedicată lăcașului de cult și este semnată de istoricul și profesorul Dorin Stănescu.
Cuvântul introductiv aparține Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
„Monografia Mănăstirii Vărbila, prima închinată acestui locas de cult, reconstituie istoria semimilenară a acestei ctitorii care a înfrânt vitregia vremurilor, oferind o informație bogată, de cele mai multe ori inedită, rodul documentării minuțioase a autorului – profesor doctor Dorin Stănescu”.
„Foarte interesantă este condica însemnărilor slujitorilor bisericii din perioada 1934-1970, care înregistrează cele mai importante evenimente din viața comunității și a națiunii. Binevenită este și prezentarea mănăstirilor și bisericilor din vecinătatea Vărbilei, și ele importante obiective culturale și locuri de pelerinaj”.
„Un bogat documentar fotografic urmărește evoluția locașului din perioada interbelică până astăzi, insistând asupra eforturilor de refacere din ultimii ani”, a subliniat Preafericirea Sa în încheierea introducerii.
Volumul poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 14, Ultimul acces: 2021-10-18 02:00:23