Sinaxa monahala la Tulcea. PS Visarion a evidentiat importanta slujirii lui Dumnezeu si a semenilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sinaxă monahală la Tulcea. PS Visarion a evidențiat importanța slujirii lui Dumnezeu și a semenilor

[2021-10-13]
de Gheorghe Anghel

„L-am rugat pe Dumnezeu ca să reverse harul și binecuvântarea Sa asupra tuturor celor care se nevoiesc ca niște albine pentru a menține aprinsă candela Ortodoxiei în nordul Dobrogei. Ne exprimăm convingerea că și de astăzi înainte slujitorii sfintelor altare din mănăstiri și schituri vor fi la înălțimea chemării lor de a sluji lui Dumnezeu și semenilor”, a spus Episcopul Tulcii la sinaxa monahală desfășurată marți la Mănăstirea Visterna din Babadag.
În deschiderea lucrărilor, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Alături de Preasfinția Sa au slujit toți ieromonahii prezenți la sinaxă.
După rostirea cuvântului de deschidere adresat reprezentanților celor 14 mǎnǎstiri și schituri din eparhie, Preasfințitul Pǎrinte Visarion a prezentat cele mai importante acțiuni întreprinse la nivelul Centrului Eparhial în contextul anului omagial și comemorativ 2021.
Monahia Fevronia Gociu, stareța mănăstirii Visterna, a prezentat referatul „Cimitirele mănăstirești – valoarea lor spirituală și culturală”. Ulterior au fost purtate discuții pe marginea temelor abordate.
Fiecare stareț și stareță a prezentat darea de seamă asupra vieții obștii monahale pe care o păstorește, cuprinzând lucrări de construcție, de restaurare, activitățile culturale și liturgice desfășurate de la precedenta sinaxă, din 15 octombrie 2019 până în prezent.
Mănăstirea Visterna cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Cuv. Paraschiva” a fost construită în perioada 2014 -2018, după modelul bisericii mănăstirii Arnota.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 26, Ultimul acces: 2021-10-18 06:26:19