Delegatia Sfantului Scaun la COP26 va fi condusa de Cardinalul Pietro Parolin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Delegația Sfântului Scaun la COP26 va fi condusă de Cardinalul Pietro Parolin

[2021-10-12]
Cardinalul Pietro Parolin
12.10.2021, Vatican (Catholica) - Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, va conduce delegația Sfântului Scaun la summit-ul COP26 de la Glasgow dedicat schimbărilor climatice. Astfel a anunțat zilele trecute directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un răspuns la întrebările jurnaliștilor.
Cardinalul Parolin, așadar, va fi cel care prezintă cuvântul Sfântului Scaun la Conferința Statelor Convenției Cadru a Națiunilor Unite despre schimbările climatice (COP26), care se desfășoară în zilele 31 octombrie – 12 noiembrie a.c. la Glasgow, în Scoția. La summit-ul COP26 și-au anunțat participarea aproximativ 200 de lideri mondiali, iar obiectivul dezbaterilor este acela de a actualiza planurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a contrasta nivelul încălzirii globale. Săptămâna trecută, aproximativ 400 de tineri s-au reunit la Milano, sub genericul „Youth4Climate: Driving Ambition”, pentru a vorbi despre ocrotirea mediului în vederea summit-ului de la Glasgow.
În același context, de amintit că luni, 4 octombrie a.c., la reuniunea de studiu „Credință și știință”, Papa Francisc a lansat un apel participanților la COP26 să ajungă la „răspunsuri eficace” în fața unei „crize ecologice fără precedent”, care pune în pericol nu doar echilibrul ecosistemului, ci însăși viața omului pe pământ. Apelul a fost reluat, printre altele, și în declarația pe care Papa Francisc a semnat-o alături de Patriarhul ecumenic Bartolomeu și de primatul anglican Justin Welby, adăugând necesitatea unei convergențe internaționale asupra ocrotirii mediului și urgența ascultării strigătului celor săraci. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2021-10-18 01:19:40