PS Timotei Prahoveanul a sfintit la Parohia Oborul Nou racla cu un vesmant al Sf. Dimitrie cel Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul a sfințit la Parohia Oborul Nou racla cu un veșmânt al Sf. Dimitrie cel Nou

[2021-09-09]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit joi racla în care se află un veșmânt un Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și așezată la biserica parohiei Oborul Nou din Capitală.
„De vreme îndelungată, de aproape două veacuri și jumătate, Sfântul Dimitrie este rugător pentru cetatea Bucureștilor. În această perioadă când mulți preoți, dar și credincioși doresc să se împărtășească din virtuțile și darurile bogate ale sfinților, un veșmânt al Sfântului Dimitrie a fost dăruit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel acestei parohii”.
„A fost oficiată slujba de sfințire a raclei într-o evlavioasă pomenire a Sfântului Dimitrie, dar și ca răsplată pentru cei care au împodobit-o. Fiecare jertfă, cât de mică, este primită înaintea lui Dumnezeu. De aceea, noi adresăm cuvânt de mulțumire celor prin care s-a realizat această raclă”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor la momentul sfințirii.
Racla pentru veșmântul sfântului a fost executată la Atelierele Patriarhiei Române.
Sfințirea raclei a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată tot de PS Timotei Prahoveanul.
În predică, ierarhul a vorbit despre modelul de viață al părinților Maicii Domnului, cinstiți în ziua de 9 septembrie.
„Sărbătoarea ne oferă un prilej fericit despre părinții care s-au rugat mult și și-au așteptat copiii sau cei care și-au crescut copiii în frică de Dumnezeu. Dacă privim în paginile Sfintei Scripturi atât în Vechiul, cât și în Noul Legământ, vom întâlni exemple strălucitoare de părinți care și-au iubit copiii, în raport cu Dumnezeu”.
„Cea mai frumoasă învățătură a acestei sărbători este a iubirii față de Dumnezeu, dar și față de prunci a Sfinților Ioachim și Ana într-o vreme în care tot mai multe familii nu vor să aibă copii; într-o vreme când tot mai multe familii sacrifică pruncii înainte de a se naște, înainte de a se boteza, înainte de a-i pune sub ocrotirea Domnului”.
„Exemplul Sfinților Ioachim și Ana este mai mult decât grăitor. Ei ne îndeamnă la credință puternică și ne arată că uneori este nevoie de vreme îndelungată și de rugăciune stăruitoare pentru a avea un prunc”, a subliniat Preasfinția Sa.
Biserica Oborul Nou este situată la intersecția străzii Avrig cu strada Popa Lazăr.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 61, Ultimul acces: 2021-09-27 09:09:25