PS Timotei Prahoveanul oficiaza marti liturghia la hramul Parohiei Marcuta din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul oficiază marți liturghia la hramul Parohiei Mărcuța din Capitală

[2021-07-24]
de Ștefana Totorcea

Părintele Paroh Ion Adrian Mirică îi invită marți pe bucureșteni la hramul Parohiei Mărcuța. Vor fi aduse la închinare moaștele Sf. Pantelimon, iar Sfânta Liturghie va fi oficiată de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Luni vor fi aduse pentru închinare moaștele Sfântului Mare Mucenic și doctor fără de arginți Pantelimon, iar la slujba privegherii va cânta un grup de teologi conduși de Arhidiaconul Mihai Bucă.
La Sfânta Liturghie arhierească de marți, răspunsurile de la strană vor fi date de Corul Pnevma, format din soliști ai Operei Române
Programul sărbătorii este următorul:
Luni, 26 iulie
Ora 15:00 Aducerea sfintelor moaște;
Ora 17:00 Slujba vecerniei cu litie si priveghere, oficiată de un sobor de preoți.
Marți, 27 iulie
Ora 8:00 Agheasma mică și acatistul Sfântului Pantelimon;
Ora 9:30 Sfânta Liturghie;
Ora 11:30 Parastasul pentru ctitori;
Ora 12:00 Concert de muzică religioasă.
„Sf. M. Mc. Pantelimon” este hramul bisericii noi a parohiei. Biserica istorică a Parohiei Mărcuța are hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” și este un monument reprezentativ pentru arhitectura secolului al XVI-lea din Țara Românească. Aici a funcționat un sanatoriu unde a fost internat poetul Mihai Eminescu spre sfârșitul vieții.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 74, Ultimul acces: 2021-09-11 11:24:30