Patriarhul Alexandriei ii ureaza Patriarhului Romaniei sa pastoreasca „inca multe zeci de ani obstea binecredincioasa a Bisericii” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Alexandriei îi urează Patriarhului României să păstoreasc㠄încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii”

[2021-07-23]
de Gheorghe Anghel

În mesajul transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea vârstei de 70 de ani, Patriarhul Alexandriei i-a urat să păstoreasc㠄încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii surori din România”.
De asemenea, Patriarhul Teodor și-a exprimat afecțiunea față de Biserica Ortodoxă Română despre care a spus c㠄o iubim nespus de mult”, dar și aprecierea față de România, pe care a numit-o „țară prietenă”.
Text integral:
Preafericirea Voastră, Preafericite Părinte Daniel, Patriarhul României, mult dorit frate întru Hristos și împreună liturghisitor al Smereniei noastre, Vă salutăm frățește!
Inima noastră s-a umplut de mare bucurie și duhovnicească veselie când am aflat vestea îmbucurătoare că, mulțumită ajutorului lui Dumnezeu, Preafericirea Voastră mult iubită, a împlinit cu bine 70 de ani de viață. De aceea, din Alexandria, unde se află Tronul nostru apostolic și misionar întemeiat de Sfântul Apostol Marcu, Noi, clerul și toți credincioșii Lui, iubitori de Dumnezeu, Vă adresăm cu vorba și cu inima urările noastre ca anii Preadoritei Voastre Preafericiri să fie cât mai mulți, cu sănătate din belșug și agerime a Duhului. Astfel, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, Celui în Preasfânta Treime lăudat, Vă urăm să păstoriți încă multe zeci de ani obștea binecredincioasă a Bisericii surori din România, pe care o iubim nespus de mult, și să o călăuziți la pășunea și limanul mântuirii, spre slava lui Dumnezeu, Dătătorul a toată facerea de bine și spre îndreptățita laudă a binecredinciosului popor din România, țară prietenă.
Să Vă dăruiască Domnul sănătate, întru mulți ani, al Preafericirii Voastre frate în Hristos Domnul,
† Teodor al II-lea,
Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 69, Ultimul acces: 2021-09-27 12:50:14