Lucrarile primilor absolventi de Arta Sacra de la Alba Iulia vor fi expuse la Viena, Tesalonic si Ravenna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările primilor absolvenți de Artă Sacră de la Alba Iulia vor fi expuse la Viena, Tesalonic și Ravenna

[2021-07-10]
de Sorin Ionițe

Lucrările de licență ale absolvenților primei promoții a specializării „Artă sacr㔠de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au fost expuse vineri la Museikon.
Este vorba de lucrări specifice tradiției ortodoxe bizantine, executate în tehnica mozaicului, sub atenta coordonare și îndrumare a prof. Sorin Albu.
Vernisajul de vineri a reprezentat începutul unui șir de expoziții. În viitorul apropiat, lucrările vor fi expuse și în afara granițelor, la Viena, Tesalonic și Ravenna, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.
©Arhiepiscopia Alba Iuliei
Operele studenților au diferite dimensiuni și sunt realizate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Prin acest lucru, specializarea Artă sacră de la Alba Iulia este unică în țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 32, Ultimul acces: 2021-07-25 05:54:58