Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989 i-a serbat pe Sfintii Epictet si Astion: Legatura cu eroii martiri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989 i-a serbat pe Sfinții Epictet și Astion: Legătura cu eroii martiri

[2021-07-08]
de Ștefana Totorcea

Părintele Marius Vasile Lăcătușu a oficiat joi Sfânta Liturghie la Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989, construită în Cimitirul Eroilor Martiri ai Revoluției din Capitală. Biserica deține o părticică din moaștele celor doi sfinți. Legătura cu Eroii Revoluției este că, la fel ca Sf. Astion, și eroii din Decembrie 1989 și-au chemat părinții la credință.
„Avem fragmente din moaștele lor încă din 1 iunie 2003, dăruite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie când a sfințit biserica noastră”, a declarat Părintele Paroh Marius Vasile Lăcătușu.
El a oficiat joi Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși și a membrilor Asociației pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie ’89.
„De 18 ani moaștele sunt în biserică și oficiem săptămânal acatistul sfinților, iar de ziua lor Sfânta Liturghie”, a mai spus parohul. El crede că sfinții sunt cei care atrag mulți tineri în comunitatea parohială.
„Legătura Sfinților Epictet și Astion cu cei 280 de tineri care odihnesc în cimitirul nostru este evidentă”, spune părintele.
Sf. Astion a fost cel care și-a atras părinții la credință. Aceștia erau de neam înstărit și veniseră la Halmyris în căutarea lui. Nu l-au mai găsit în viață, dar au găsit în schimb credința creștină și s-au botezat.
Cele 280 de nume ale Eroilor Revoluției sunt pomenite permanent la altarul Bisericii Eroilor Martiri din Decembrie 1989, a mai precizat Părintele Marius Vasile Lăcătușu.
În mod simbolic, la inițiativa lui Ion Barbu, părinte de erou și membru al Asociației pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie ’89, o raclă cu pământ de la mormintele eroilor stă permanent în biserică, față în față cu fragmentele din moaștele sfinților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 11, Ultimul acces: 2021-07-24 11:39:16