Pelerinaj, in Italia, cu o imagine a Fecioarei Maria profanata in Irak - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj, în Italia, cu o imagine a Fecioarei Maria profanată în Irak

[2021-06-11]
O statuie a Preacuratei Fecioare Maria, înjosită și profanată în Irak de militanți ai grupării Statul Islamic (ISIS), statuie care se afla în localitatea Batnaya, din Câmpia Ninive, va fi adusă în pelerinaj în Italia. Grație inițiativei fundației de drept pontifical Kirche in Not (Ajutor Bisericii care Suferă), imaginea sacră va urma în Italia un parcurs spiritual care va începe duminică, 13 iunie, la Giussano, în provincia Monza și Brianza, în cadrul comunității pastorale „Sfântul Paul” și, de la 1 septembrie, va continua în parohiile din Italia. Pelerinajul cu statuia Preacuratei, adusă din Irak, se va încheia la începutul perioadei Adventului.

Pe parcursul fiecărei etape a pelerinajului, preoți irakieni – fie prezenți, fie în video-conferinț㠖 vor da mărturie despre evenimentele tragice din momentele atacurilor și despre modul în care a reacționat comunitatea creștină la nivel local și internațional, referindu-se totodată la situația actuală și la perspectivele pentru viitorul apropiat. „Inițiativa”, a explicat Alessandro Monteduro, directorul fundației KIN, din Italia, „va consolida legătura dintre comunitățile catolice italiene și irakiene, va fixa în memoria noastră această pagină oribilă din istoria Irakului, dorindu-se a fi de asemenea un mesaj de iertare și împăcare”.
Monteduro a amintit că, în timpul Sfintei Liturghii prezidată de Papa Francisc la Erbil, în data de 7 martie a.c., a fost expusă spre cinstirea credincioșilor o statuie asemănătoare, ale cărei mâini fuseseră tăiate de teroriști. Pelerinajul cu statuia Maicii Domnului din Batnaya va ajuta la întărirea credinței, a comuniunii credincioșilor și, se speră, la convertirea persecutorilor. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 356, Ultimul acces: 2024-03-21 01:32:43