Indemnul ingerului de a alunga frica din noi ramane actual: Mitropolitul Petru in pastorala de Pasti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Îndemnul îngerului de a alunga frica din noi rămâne actual: Mitropolitul Petru în pastorala de Paști

[2021-05-01]
de Gheorghe Anghel

„Hristos a Înviat! A înviat pentru noi toți, sfărâmând păcatul strămoșesc și cu scopul de a alunga frica din noi „Îndrăzniți, Eu sunt, nu vă temeți!” (Matei 14. 22-34)”, spune Mitropolitul Petru în pastorala de Paști. În contextul actual, adaugă ierarhul, îndemnul îngerului de la mormântul Domnului de a alunga frica din noi rămâne actual pentru întreaga suflare.
„De când trăim sub eticheta pandemiei, am fost presați să ne temem de a ne apropia unii de alții; să ne temem a merge unii la alții în vizită; să ne temem de a merge la biserică; să ne temem a ne spovedi, să ne temem a ne împărtăși cu Trupul și Sângele lui Hristos, care vindecă orice boală și orice neputință; să ne temem a exista normal, într-un final. Teama a devenit, cu părere de rău, parte din viața multora dintre noi, mai mult sau mai puțin. Nu trebuie să ne lăsăm dominați de frică, ea îngrădește libertatea omului de a se manifesta”, precizează ierarhul.
Înaltpreasfinția Sa spune că în ultimul an, viața noastră a fost marcată de pandemie, iar credința a fost supusă multor încercări.
„Mormântul Mântuitorului, reprezentat de Biserică, a fost adesea străjuit și încă mai este. Am fost de multe ori presați de către curente potrivnice tradiției noastre bimilenare, condiționați să renunțăm la practicile care fac parte din viața noastră, a creștinului botezat în numele Sfintei Treimi”.
Mitropolitul Petru explică faptul că Învierea lui Hristos dă sens tuturor dimensiunilor timpului: trecut, prezent și viitor. „Astfel, înalță semnificația și valoarea vieții omului”, spune ierarhul.
„Această viață nu poate fi percepută fără Înviere, deoarece cu toții așteptăm „învierea morților” (Crezul ortodox); Învierea este, de fapt, centrul credinței și al existenței creștine, așa cum mărturisește și apostolul neamurilor, Pavel: „Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică și credința voastră”(I Corinteni, 15, 14)”.
Înaltpreasfinția Sa precizează că primirea luminii Învierii trebuie să fie pentru fiecare dintre noi, cei care o primim, o chemare la apostolat.
„Trebuie să fie un îndemn de a fi mărturisitori ai minunii Învierii, ornamentată cu mult curaj, mai ales, în această perioadă deosebită”, spune mitropolitul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2021-05-15 08:51:35