Chefi la cutite: Preotul Florin Danu a avut succes cu o reteta din Athos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Chefi la cuțite: Preotul Florin Danu a avut succes cu o rețetă din Athos

[2021-04-13]
de Sorin Ionițe

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să nu văd preoția ca pe o meserie, ci ca pe o vocație, ceea ce înseamnă că trebuie să fim în slujba aproapelui”, a spus Preotul Florin Danu duminică, 11 aprilie, în emisiunea „Chefi la cuțite”.
Cunoscut de publicul Basilica.ro pentru inițiativele sale filantropice, parohul din satul Lada, Teleorman, a uimit la show-ul de gătit al postului Antena 1. El a prezentat un „Ghivechi călugăresc cu fructe de mare”, rețetă culeasă din Sfântul Munte Athos, alături de care a așezat prescuri.
„Ghivechi călugăresc cu fructe de mare” prezentat de Pr. Florin Danu la „Chefi la cuțite”. ©Antena 1
„Am fost cu prietenul meu, chef Cătălin Petrescu, la Sfântul Munte Athos, acolo unde am schimbat rețete cu părinți”, a mărturisit clericul.
Chef Cătălin Petrescu este un apropiat al centrului de zi care funcționează la parohie, unde vine foarte des: „Avem un centru de zi cu masă la prânz și vine și ne ajută. Pe lângă mâncărurile tradiționale, a făcut copiilor chiar și sushi”.
Sorin Bontea a ținut să îi spună părintelui că este „una dintre cele mai senzaționale farfurii gustate”. Chefii au fost fascinați de gustul și savoarea unică a preparatului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 463, Ultimul acces: 2024-03-26 01:37:19