PS Ignatie vorbeste despre pericolul unei patimi de care toti suntem atinsi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ignatie vorbește despre pericolul unei patimi de care toți suntem atinși

[2021-04-06]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit luni în timpul Liturghiei Darurilor înainte sfințite oficiate la Catedrala Episcopală din Huși despre patimile care răpesc omului starea de liniște și slăbesc puterea singurătății și a tăcerii.
Dintre acestea, a insistat pe patima părerii de sine, pe care Sfântul Grigorie Sinaitul o numește doamna patimilor.
„Când omul își formează o anumită părere despre sine însuși și se pune pe un piedestal iluzoriu, crezând că este un om grozav și toți ceilalți trebuie să pivoteze în jurul lui, de fapt începe să se chinuie”.
Din nefericire, „toți suntem atinși” de patima părerii de sine. „Cu cât această patimă este mai intensă, mai amplă în suflet, cu atât chinul este mai cumplit”, a subliniat ierarhul.
Cei afectați de această patimă devin oameni tulburați și neliniștiți.
„Ne-am transformat propriile gânduri, analize sau idei, în niște idoli cărora ne închinăm și pe care le cinstim ca pe niște zeități”.
„Sfântul Grigorie Sinaitul ne spune că părerea de sine răpește starea de liniștire și slăbește intensitatea acesteia. În felul acesta nu mai putem dobândi starea de inimă zdrobită și suflet smerit”, a evidențiat Părintele Episcop.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1, Ultimul acces: 2021-04-08 15:10:39