Urmarea lui Hristos presupune marturisire: Ierom. Maxim Morariu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Urmarea lui Hristos presupune mărturisire: Ierom. Maxim Morariu

[2021-04-06]
de Gheorghe Anghel

„Hristos ne cheamă aici pe pământ să-L mărturisim în fața tuturor”, reamintește Ierom. Maxim Morariu într-un articol legat de asumarea Crucii.
Părintele spune că urmarea lui Hristos presupune mărturisire și subliniază că este foarte important „să vorbim despre El celorlalți prin faptele noastre”, deoarece „fapta e cea prin care Îl putem mărturisi”. Iar răsplata anunțată de Hristos este esențială: El „promite celor ce vor face aceasta primirea în locașurile Tatălui”.
Ierom. Maxim Morariu afirmă că mărturisirea nu este ușoară în societatea de astăzi și trimite la Scriptură pentru exemple și repere.
„Într-o lume atât de marcată de schimbări și de tentative de substituire a valorilor genuine ale credinței cu tot felul de surogate, a devenit parcă destul de dificilă mărturisirea lui Hristos. Și totuși, nu e imposibilă. Curăția vieții a fost un element definitoriu al creștinilor de mai bine de două milenii. A rămas și astăzi la fel. Morala vine să ofere, ici și colo, repere. Faruri într-un dens întuneric, menite a-l păzi pe călător de căderea în prăpastie, sau de rătăcire. Tot din Scriptură sunt luate și ele. Trebuie doar să le urmăm. Îndrăzniți!”, spune părintele.
Ierom. Maxim Morariu subliniază c㠄urmarea lui Hristos e legată de asumarea crucii” și explică:
„Îndemnul Lui e unul peren, iar Crucea fiecăruia dintre noi o reprezintă propria viață. Una pe care suntem chemați să o asumăm. Nu oricum, ci în duh mărturisitor. Căci nu se sfârșește totul odată cu luarea ei. Dimpotrivă, abia aici începe acțiunea. Ea dă startul urmării lui Hristos. Iar aceasta are un țel cât se poate de nobil”.
Ierom. Maxim Morariu
Ierom. Maxim Morariu este doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca (Summa cum laudae).
Este dublu licențiat în teologie și istorie. A studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey, la Universitatea Pontificală Angelicum din Roma și la Universitățile din Kosice, Graz, Belgrad.
A publicat, editat, coordonat sau tradus nu mai puțin de 26 de volume și peste 300 de studii și articole de specialitate în țară și străinătate.
Este membru editorial a 8 reviste de specialitate (2 indexate Web of Science), membru fondator și redactor-șef al Revistei Astra Salvensis, recunoscută la nivel internațional.
Realizează emisiuni și rubrici pentru Radio Renașterea (Cluj-Napoca), Radio Trinitas (București) și Radio Someș (Bistrița).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1, Ultimul acces: 2021-04-08 15:10:31