Concurs Solistic online de psaltica | Organizatorii anunta ca vor aprecia interpretarea cat mai fireasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concurs Solistic online de psaltică | Organizatorii anunță că vor aprecia interpretarea cât mai firească

[2021-02-22]
de Gheorghe Anghel

„Dorim interpretări realizate cât mai firesc, care să ne dea impresia că interpretul este la rugăciune, este chiar la o slujb㔠a declarat părintele lect. univ. Ionuț-Gabriel Nastasă despre unul dintre criteriile de evaluare ale pieselor înscrise în Concursul Solistic Online de Muzică Psaltică.
Competiția este organizată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin intermediul Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF). Se desfășoară în perioada 22 februarie – 22 iunie 2021.
„Candidații vor trimite la adresa de e-mail iasibizantin@gmail.com formularul de înscriere completat on-line care se găsește pe site-ul ibmf.ro și, bineînțeles, clipul audio-video pentru concurs, cu partitura corespunzătoare în format pdf”, a precizat lect. univ. Ionuț-Gabriel Nastasă, directorul artistic al festivalului.
Proba de concurs constă în înregistrarea concomitentă audio-video, în maxim 5 minute, a unei cântări sau a unei părți de cântări psaltice, cu sau fără ison.
„Partitura va fi din repertoriu psaltic românesc și va fi în legătură cu tematica ediției a IV-a, anume Monahismul ortodox”, a spus lect. univ. Ionuț-Gabriel Nastasă,.
Ne dorim – și aceste lucruri sunt specificate și în regulament – ca înregistrarea să fie realizată concomitent audio-video și fără nici un fel de intervenții, fără suprapuneri, tăieri, modificarea intonației, ison adăugat etc.
Competiția are scopul de a impulsiona învățarea și ascultarea cântărilor psaltice românești spre întărirea în credință și lucrarea faptelor bune, mântuitoare, atât ale interpreților, cât și ale auditorilor, în contextul pandemic actual-
La final vor fi desemnați cei doi mari câștigători, care vor cânta în concertele live din ediția a IV-a a IBMF din în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 20, Ultimul acces: 2021-03-02 16:33:45