Sudul si estul tarii sub avertizare Cod galben de canicula: Recomandari - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sudul și estul țării sub avertizare Cod galben de caniculă: Recomandări

[2020-07-30]
de Sorin Ionițe

Capitala și 21 de județe se află miercuri și joi sub avertizare Cod galben de caniculă. Va fi vreme caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar, local, se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. În cursul nopților, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).
Sursă foto: ANM
Recomandările generale transmise de autorități pentru această vreme caniculară spun să evităm aglomerațiile, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00, să purtăm haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.
Este recomandat consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici) și evitarea consumului băuturilor alcoolice sau al celor cu cofeină sau zahăr (carbogazoase). De asemenea, se mai recomandă:
consumați fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); mâncați echilibrat și variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;
evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală;
mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie;
nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră;
persoanele care suferă de diferite afecțiunii își vor continua tratamentul, conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să se consulte medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente;
pentru ameliorarea condițiilor la locul de muncă se va reduce intensitatea si ritmului activităților fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static și alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2020-08-07 06:37:52