De la Abu Dhabi, un transport de ajutoare pentru Amazonia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De la Abu Dhabi, un transport de ajutoare pentru Amazonia

[2020-06-26]
Amazonia
Drumurile aeriene, golite de curse din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, s-au deschis pentru o nouă rută: cea a solidarității, ce leagă Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite și Lima, în Peru. Joi, 25 iunie, un avion încărcat cu 50 de tone de ajutoare umanitare a plecat spre capitala țării sud-americane. De la Lima, ajutoarele vor fi transportate spre destinația final㠖 Iquitos – un oraș de 400 de mii de locuitori, situat pe malul râului Amazon, în Pădurea Amazoniană. Ajutoarele constau în dispozitive sanitare și de protecție pentru a contrasta răspândirea infecției cu noul coronavirus, epicentrul pandemiei fiind, în prezent, în America de Sud.

Măștile de protecție respiratorie, mănușile, echipamentele medicale constând în butelii de oxigen și produsele alimentare vor fi sortate de Biserica locală, o parte fiind destinată structurilor sanitare și de educație; o altă parte va fi distribuită familiilor din zonă. Inițiativa este rodul colaborării dintre Fundația Pontifical㠄Gravissimum Educationis”, activă în cadrul Congregației pentru Educație Catolică a Sfântului Scaun și șeicul Mohamed bin Zayed al-Nahyan, al Emiratelor Arabe Unite, care a răspuns invitației papei Francisc de a ajuta cele mai sărace populații ale lumii, prin donarea de materiale medicale.
Colaborarea reflectă principiile Declarației de la Abu Dhabi, document despre fraternitatea umană, pentru pacea mondială și conviețuirea comună, semnat la 4 februarie 2019, de papa Francisc și marele imam Ahmad Al-Tayyib. „Populații întregi se confruntă nu doar cu o pandemie, ci și cu sărăcia, agravată de măsurile de restricție”, comentează Mons. Guy-Réal Thivierge, secretarul general al fundației Gravissimum Educationis, „în această situație prioritatea lor fiind supraviețuirea. De aceea, trebuie să îi ajutăm să acopere mai întâi nevoile de bază, prin alimente și dispozitive sanitare de protecție, trecând succesiv la acoperirea nevoilor educaționale. Această abordare deschizând calea spre o educație integrală.” Peru – țara din America de Sud cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19, după Brazilia – a fost vizitată de Papa Francisc în 2017, între 18-21 ianuarie, călătoria apostolică a pontifului desfășurându-se sub moto-ul „Uniți de speranță”. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 58, Ultimul acces: 2020-07-13 04:56:44