Ziua Drapelului National in Piata Tricolorului din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Drapelului Național în Piața Tricolorului din Capitală

[2020-06-26]
de Sorin Ionițe

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită vineri, 26 iunie 2020, în Piața Tricolorului din București, în cadrul unei ceremonii organizate de Prefectura Capitalei, Primăria Municipiului București și Ministerul Apărării Naționale.
În cadrul ceremoniei, drapelul – care a fost depus pentru sfințire joi seară în Biserica Brigăzii 30 Gard㠄Mihai Viteazul” – a fost readus în piață, binecuvântat de un preot militar și ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Național al României.
©MApN / Valentin Ciobîrcă
A devenit o tradiție a brigăzii ca, an de an, tricolorul să fie coborât pentru sfințire în seara dinaintea Zilei Drapelului Național și să rămână peste noapte în biserică.
În data de 26 iunie 2020 s-au împlinit 172 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel național.
„Utilizat ca simbol, pentru prima dată, de pandurii lui Tudor Vladimirescu, în 1821, și consacrat ca drapel al românilor în timpul Revoluției din 1848, tricolorul exprimă tot ceea înseamnă patrie, neam, trecut, prezent și viitor, constituindu-se astfel, de-a lungul timpului, în entuziasmul care a insuflat în conștiința românilor idealurile de mândrie, dragoste de țară, dorința de unitate și independență”, a semnalat Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.
©MApN / Valentin Ciobîrcă
Prezent la evenimentul din Piața Tricolorului, Ministrul Apărării a subliniat faptul că Ziua Drapelului Național este o sărbătoare dragă tuturor românilor, o zi a mândriei și a dragostei de țară.
„Între simbolurile naționale, Drapelul se distinge prin semnificație, profunzime și încărcătură spirituală. Culorile – roșu, galben și albatru – sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, orientarea în sus semnificând verticalitatea, iar cifra trei numărul perfect”, a amintit Nicolae Ciucă potrivit unui comunicat al MApN.
Ministrul a spus c㠄în această zi simbolică pentru toți românii, aducem un cald și înălțător omagiu camarazilor care, onorându-și Jurământul față de Patrie, și-au sacrificat viața departe de granițele țării sau îndeplinind misiuni pe meleaguri natale, prin jertfa supremă săvârșită sub flamura Drapelului național”.
„Ne mândrim cu toții că Drapelul României este arborat la sediul instituțiilor internaționale, cum sunt Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, în rândul țărilor care au făcut ireversibil pasul spre democrație. Suntem la fel de mândri atunci când drapelul românesc flutură pe cel mai înalt catarg la întrecerile sportive și la manifestările culturale internaționale”.
„Tricolorul se află în inimile noastre și, de aceea, Sărbătoarea Zilei Drapelului Național este, și cu siguranță va rămâne, o sărbătoare dragă tuturor românilor, oriunde s-ar afla. La mulți ani, România!”, a transmis ministrul Nicolae Ciucă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 55, Ultimul acces: 2020-07-13 04:49:53