Noul ambasador al Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucuresti in vizita de prezentare la Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noul ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română

[2020-02-06]
de Sorin Ionițe

În ziua de 6 februarie 2020, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Sufyan S. Qudah, noul ambasador al Regatului Hașemit al Iordaniei în România.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria de a-l întâlni pe domnul ambasador și a menționat numărul mare de pelerini ortodocși români care vizitează anual Iordania, prin intermediul Agenției de pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române, contribuind prin aceasta la promovarea bunelor relații dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei.
Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei și Patriarhul României. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene
De aceea, Patriarhia Română dorește să îmbunătățească și să extindă pelerinajele credincioșilor români în Țara Sfântă și, în același timp, se bucură pentru organizarea de pelerinaje anuale ale unor tineri ortodocși din Orientul Mijlociu în România.
Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei a mulțumit Patriarhului României pentru primire și a apreciat înțelepciunea și curajul Preafericirii Sale în conducerea Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv în ceea ce privește contribuția pozitivă la nivelul Bisericii Ortodoxe universale.
Excelența Sa a amintit faptul că, din anul 1965, peste 37.000 de tineri iordanieni au studiat în România, fapt remarcabil, evidențiat și de prezența a doi miniștri în actualul guvern de la Amman, precum și a altor personalități care activează în diferite instituții de stat ale Regatului Hașemit al Iordaniei.
Patriarhul României a menționat necesitatea ca toți pelerinii aparținând celor trei religii monoteiste să aibă libertatea de a vizita Țara Sfântă, exprimând, în acest sens, recunoștința față de Majestatea Sa Regele Abdulah II pentru protecția Locurilor Sfinte. În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat importanța deosebită a promovării dialogului între comunitățile religioase și între state.
Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 134, Ultimul acces: 2020-09-25 00:50:24