Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a implinit 12 ani de la alegerea sa la conducerea Bisericii Ortodoxe Elene - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a împlinit 12 ani de la alegerea sa la conducerea Bisericii Ortodoxe Elene

[2020-02-07]
de Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, sărbătorește vineri unsprezece ani de la alegerea sa la conducerea Bisericii Ortodoxe Elene.
Ierarhul a obținut în anul 1967 licența în teologie la Facultatea de Teologie a Universității din Atena, în același an fiind hirotonit preot. Este absolvent și al Facultății de Filosofie, secția Arheologie.
Între 1977-1978 a frecventat cursurile Institutului pentru Bisericile Răsăritene din Regensburg. A studiat, între altele, arheologia la Graz și la München.
A fost profesor de filologie la mai multe instituții de învățământ din Grecia și colaborator al Societății de Arheologie din Atena. A fost protosinghel al Mitropoliei de Theba și Livadia, stareț al mănăstirilor Sagmata și Cuviosul Luca.
Între 1978-1981 a fost secretar șef al cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. În 4 octombrie 1981 a fost hirotonit Mitropolit de Theba și Livadia. În acest timp, a făcut parte din comisiile sinodale ce aveau ca obiect învățământul religios, relația dintre Biserică și Stat ș.a.
În data de 07 februarie 2008 a fost ales Arhiepiscop al Atenei și a toată Grecia de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. A fost întronizat în data de 16 februarie 2008. Noul arhipăstor al Bisericii Greciei a fost ales în urma trecerii la cele veșnice a Arhiepiscopului Christodoulos.
Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea împreună cu delegația însoțitoare a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.
În plan social, Preafericitul Părinte Ieronim a înființat orfelinate, cantine pentru săraci și emigranți, azile pentru bătrâni, instituții speciale pentru persoane cu handicap.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 351, Ultimul acces: 2020-09-27 01:09:56