Proiectul „Enciclopedia imaginarului religios romanesc” va fi prezentat publicului la Cluj-Napoca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiectul „Enciclopedia imaginarului religios românesc” va fi prezentat publicului la Cluj-Napoca

[2020-01-16]
de Mihail Mere-Albe

Enciclopedia imaginarului religios românesc, unul dintre cele 5 volume ale lucrării monumentale Enciclopedia imaginariilor din România, va fi prezentată publicului vineri în cadrul expoziției Patrimoniu și imaginar cultural românesc.
O echipă de 20 de cercetători din cadrul celor 4 facultăți de teologie din cadrul UBB și din cadrul Academiei Române Filiala Cluj-Napoca a conlucrat la realizarea lucrării.
Elaborată în cadrul unui proiect derulat în parteneriat între Universitatea Babeș-Bolyai, Filiala din Cluj-Napoca a Academiei Române și Universitatea Națională de Arte din București, enciclopedia oferă pentru prima dată o sinteză a imaginarului în spațiul românesc, tratând exhaustiv patrimoniul lingvistic, istoric, religios, artistic și literar, ca expresii ale identității spirituale și ale moștenirii culturale, informează Radio Renașterea.
Afișul evenimentului. Foto credit: Radiorenașterea.ro
Manifestarea face parte din seria de evenimente organizată de Biblioteca Academiei Române, dedicată sărbătoririi Zilei Culturii Naționale.
Expoziția va fi vernisată în Foaierul Bibliotecii Academiei Române, în prezența Acad. Doru Pamfil, Președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române și a Prof. Sorin Crișan, directorul Bibliotecii Academiei Române din Cluj-Napoca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 135, Ultimul acces: 2020-09-21 12:10:18