De Sfantul Andrei, Arhiepiscopul Casian a premiat un campion paralimpic si mai multi tineri din eparhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

De Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Casian a premiat un campion paralimpic și mai mulți tineri din eparhie

[2019-11-30]
de Sorin Ionițe

Atletul Mircea Marian Petria, calificat la Jocurile Paralimpice 2020, a fost premiat sâmbătă de Arhiepiscopul Casian, după slujba oficiată în Catedrala din Galați împreună cu alți cinci ierarhi români.
Tot de Sfântul Andrei ierarhul a oferit și altor 25 de elevi și studenți din eparhie Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri”, premii în bani și cărți religioase.
Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a premiat pentru performanțe școlare deosebite la olimpiade și concursuri naționale și internaționale pe diverse domenii de cercetare științifică, informează Eparhia pe pagina de Facebook.
IPS Casian cu tinerii premiați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos
Marian Petria are 29 de ani și practică atletismul de zece ani, cu participări la concursuri de performanță de opt ani. Este legitimat la Sporting Club Galați și a înregistrat numeroase performanțe, fiind multiplu campion paralimpic.
De-a lungul timpului, Marian a fost prezent la numeroase concursuri internaționale, găzduite de Franța, Elveția, Olanda, Italia, Germania. Între altele, are trei prezențe la Campionatele Europene, unde a cucerit o medalie de bronz în 2016, în proba de 200 metri.
Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Galațiului și al întregii Eparhii a Dunării de Jos. Cu prilejul acestei sărbători au fost organizate mai multe manifestări culturale și religioase. Moaștele Sfântului Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul de la Mănăstirea Căldărușani se află la Catedrala din Galați unde sute de credincioși au mers să le aducă cinstire.
Sfânta Liturghie a fost oficiată sâmbătă de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, din care au făcut parte IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PS Visarion, Episcopul Tulcii și PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 150, Ultimul acces: 2020-07-14 11:24:38