Incheierea anului catehetic in parohia Biertan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Încheierea anului catehetic în parohia Biertan

[2019-06-11]
În parohia greco-catolică Biertan a avut loc în zilele de 7-8 iunie 2019 încheierea anului catehetic pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani. Alături de pr. paroh Tudor Alexandru Gecășan, am avut bucuria să îl avem în mijlocul nostru pe pr. Emil Ghiurcă, din Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Întâlnirea a început vineri seara cu celebrarea Sfintei Liturghii, la care au participat tineri animatori din parohie, care au fost îndrumați să rămână statornici în credință și să depășească provocările vârstei lor, care îi pot îndepărta de Dumnezeu.

A urmat o masă rotundă, în cadrul căreia tinerii au primit răspunsuri la întrebările lor. Scopul acestei întâlniri a fost ca tinerii să înțeleagă că adevărata prietenie trebuie să întrunească trei calități: să fie folositoare din punct de vedere moral; să fie întemeiată pe o bază autentică de înțelegere; iubirea reciprocă să se caracterizeze prin spiritul de sacrificiu, prietenii să știe și să vrea să se jertfească.
Sâmbătă au participat 46 de copii care cu bucurie au pus în comun experiența trăită la Blaj în timpul vizitei Papei Francisc, iar în cadrul meditației, pr. Emil Ghiurcă i-a încurajat să se lanseze în iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui, și a reluat citatul Papei care spunea că un creștin bucuros are o credință puternică. Au urmat momente de joacă și voie bună pe grupuri de vârstă. Întâlnirea s-a încheiat cu îndemnul de a nu uita de Dumnezeu în timpul vacanței și de a participa la Sfânta Liturghie în fiecare duminică și sărbătoare. (Corina Simona Gecășan pentru BisericaRomanaUnita.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 250, Ultimul acces: 2019-10-22 18:39:17