Sacramentul Mirului in parohia Sf. Iosif din Rabnita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sacramentul Mirului în parohia Sf. Iosif din Râbnița

[2019-06-11]
Duminică, 9 iunie, Preasfințitul Anton Coșa, Episcop romano-catolic de Chișinău, a celebrat în parohia Sf. Iosif, din Râbnița, Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii Rusaliilor. În timpul Liturghiei, 19 credincioși din parohie au primit și Sacramentul Mirului. În predica sa, Preasfințitul Anton a accentuat faptul că prin Sacramentul Mirului, omul primește toate darurile necesare pentru o viață creștină demnă și puterea de a-l mărturisi pe Cristos. Păstorul Diecezei noastre le-a atras atenția credincioșilor că asemenea evenimente întăresc nu doar parohia, ci și întreaga Biserică.

Credincioșii au așteptat sărbătoarea Rusaliilor cu emoții deosebite. Aceasta tocmai pentru că sărbătoarea Rusaliilor a devenit încă un eveniment al înnoirii parohiei. Cu această ocazie, toți credincioșii care au primit Mirul au putut să-și reînnoiască acel moment. Acest gest a întărit comuniunea credincioșilor parohiei și a devenit o reamintire a faptului că fiecare om ce a primit acest Sacrament, a primit și toate darurile necesare pentru ca prin viața, faptele și activitatea sa, să mărturisească credința în Cristos.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii i-au mulțumit Preasfințitului Anton pentru că a împărtășit cu comunitatea din Râbnița bucuria acestui eveniment important. Conform tradiției, la sfârșitul Liturghiei, copiii din parohie s-au adunat lângă altarul bisericii pentru a-l glorifica pe Domnul și a-i cere binecuvântarea, primită de data aceasta din mâinile păstorului Diecezei noastre. (pr. Tadeusz Magierowski pentru CatolicMold.md)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 82, Ultimul acces: 2019-10-17 02:58:05