Binecuvantarea bisericii din Gurghiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Binecuvântarea bisericii din Gurghiu

[2019-06-12]
Duminică, 9 iunie 2019, parohia Gurghiu din Protopopiatul Reghin a marcat o nouă etapă a proiectului de construire a bisericii noastre din frumoasa localitate de pe malul Gurghiului. Prin grija parohului, pr. Mihai Pașca, și prin implicarea comunității credincioșilor, a fost binecuvântată biserica aflată într-un avansat stadiu al lucrărilor de construcție. Cu aprobarea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian Mureșan, protopopul și preoți din Protopopiatul Reghin au binecuvântat biserica din Gurghiu, în forma prescrisă de cărțile liturgice, astfel încât credincioșii să poată celebra oficiile liturgice în biserica ce oferă condițiile potrivite rugăciunii.

După sfințirea apei, ritualul binecuvântării a presupus spălarea mesei altarului, așezarea acoperămintelor, stropirea cu apă sfințită a edificiului și procesiunea de înconjurare a bisericii cu Preasfânta Euharistie și sfântul antimis, un simbol al ocrotirii divine de care se bucură biserica de zid și biserica de suflete aparținătoare acestei parohii. Rugăciunile rostite ne-au amintit că biserica se înalță spre cer – bucurie a toată lumea, adevărat altar al negrăitei măriri a lui Dumnezeu (Euhologhion, p. 319). Prin Paraclisul Maicii Domnului, cântat de toți cei prezenți, am invocat mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria asupra comunității și a tuturor celor prezenți, localnici sau din parohiile din jur: Hodac, Ibănești, Chiheru de Jos, Iernuțeni, Apalina, Reghin, Băița…
În așteptarea sfințirii locașului de cult de către Episcop, eveniment pentru care comunitatea se pregătește intens, rugăciunea de binecuvântare i-a încurajat pe credincioși să își continue drumul de credință uniți în jurul ierarhilor și al Sfântului Părinte Papa, a cărui vizită la Blaj a fost percepută ca un moment de har și de comuniune, o comuniune a sfinților care ne unește pe toți, credincioșii pelerini pe acest pământ și Fericiții noștri Episcopi ridicați la cinstea altarelor, temelie a renăscutei noastre Biserici. Bucuria rugăciunii a continuat cu o gustare în curtea bisericii, plăcut moment convivial la care ospitalitatea gazdelor a impresionat pe toți cei prezenți. (Pr. Adrian Lung, protopop de Reghin, pentru BisericaRomanaUnita.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 79, Ultimul acces: 2019-10-22 22:51:13