Fr. Prospero Rivi: Din toata inima si din tot sufletul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Fr. Prospero Rivi: Din toată inima și din tot sufletul

[2019-06-12]
Din toată inima și din tot sufletul
La Editura Serafica a văzut lumina tiparului cartea „Din toată inima și din tot sufletul”, autor Prospero Rivi, traducător Iulian Ghiurcă. Volumul are aproape 200 de pagini, format 12Ś19, și poate fi comandat la prețul de 16 lei din librăria online de pe situl EdituraSerafica.ro.

Frate capucin Prospero Rivi a avut misiunea, timp de 40 de ani, de formator al tinerilor care doresc să îmbrățișeze viața franciscană. În paginile de față, autorul insistă pe recuperarea unei tradiții franciscane mai puțin cunoscute, și anume, rugăciunea mentală sau contemplativă, considerată, în trecut, una din cele mai importante forme de rugăciune în viața franciscană. Pornind de la dificultățile pe care le întâmpină credincioșii și nu numai, în a se ruga cu adevărat, Prospero Rivi schițează un ghid spiritual, un fel de manual de pregătire pentru rugăciunea mentală, pe care o consider㠄o moștenire dificilă”, dar prețioasă.
Potrivit autorului, pentru o rugăciune mentală cât mai pură, cei care o practică trebuie să privească cu sinceritate asupra lor și, mai ales, asupra lui Dumnezeu, fără a vedea în El un zeu răzbunător ci, dimpotrivă, iubire desăvârșită. Fără a minimaliza importanța rugăciunii liturgice, autorul consideră rugăciunea contemplativă o adevărată cale franciscană, pentru urmarea căreia propune și modele practice de urmat. Concluzia autorului e una cât se poate de convingătoare: a învăța să te rogi înseamnă a te lăsa iubit.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 76, Ultimul acces: 2019-10-14 16:24:59