Cardinalul Tagle in vizita la o sinagoga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Tagle în vizită la o sinagogă

[2019-06-12]
Cardinalul Luis Antonio Tagle și oficiali ai Nunțiaturii au vizitat o sinagogă din Makati, Filipine, pe 11 iunie 2019, pentru a celebra toleranța și a promova dialogul interreligios. A fost prima vizită a Cardinalului la Templul Emil al Comunității evreiești din Filipine, la câteva zile după recenta călătorie „ad limina” la Roma.

Mons. Arnaldo Catalan de la Nunțiatura Apostolică a spus că vizita i-a permis să aprecieze valoarea dialogului dintre popoare și națiuni. De asemenea, a spus el, i-a amintit că trebuie păstrat un spațiu pentru dialog și pentru continuarea „culturii întâlnirii”. „O cultură deschisă tuturor, pentru a ne întâlni, pentru a vorbi și pentru a ne respecta între noi”, a explicat el. Vizita la sinagogă a fost parte a aniversării a 25 de ani de relații diplomatice între Statul Israel și Sfântul Scaun. Rabinul Eliyahu Azaria a afirmat la rândul său că vizita oficialilor catolici „arată prietenia dintre Filipine, Biserica Catolică și poporul evreu”. „Cred că este un lucru frumos atunci când ne strângem la un loc, chiar dacă credințele noastre diferă puțin, dar avem atât de mult în comun”, a mai spus el. „Acesta e de fapt mesajul cheie, mesajul toleranței religioase.”
În cadrul vizitei, rabinul i-a oferit Cardinalului un tur prin sinagogă, arătând delegației catolice sulul cu Tora. Filipine a fost printre puținele țări care și-au deschis granițele atunci când evreii au fugit din calea Holocaustului. Circa 1.200 de evrei europeni au găsit refugiu în această națiune asiatică predominant catolică. Ambasadorul israelian la Manila, Rafael Harpaz, a afirmat că Filipine a fost o „binecuvântare” pentru poporul evreu. „A avut mereu porțile deschise pentru evrei. Aici nu există anti-semitism”, a spus el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 86, Ultimul acces: 2019-10-16 02:39:33