Sacramentele initierii crestine la Roma-Cesano - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sacramentele inițierii creștine la Roma-Cesano

[2019-06-12]
Sâmbătă, 8 iunie 2019, comunitatea romano-catolică de români din Roma-Cesano a trăit bucuria de a celebra Botezul, Mirul și Prima Sfântă Împărtășanie, cele trei Sacramente ale inițierii creștine, prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași. Au concelebrat: pr. Isidor Mîrț, responsabilul comunității, pr. Isidor Iacovici, pr. Cristian Farcaș, pr. Benone Butacu, pr. Cristian Bîrnat, iar pr. Romică-Irimia Pal OFMConv a fost la dispoziție în confesional, pentru Sacramentul Spovezii. Cântările au fost animate de candidații la Sacramente și de corul comunității.

În ajunul Rusaliilor, credincioșii catolici români, animați de pr. Isidor Mîrț, s-au adunat în biserica Sf. Sebastian, pentru celebrarea liturgică prezidată de Preasfințitul Aurel Percă. Primele bănci ale lăcașului de cult au fost ocupate de cei 5 candidați la Sacramentul Mirului, cei 5 copilași care urmau să îl primească pentru prima dată în viața lor pe Isus Euharisticul și de pruncul Eric-Matei, prezentat la „Templul Noului Testament” de părinții și nașii săi.
La începutul jertfei Sfintei Liturghii, pr. Vincenzo, parohul italian, i-a urat bun venit Preasfințitului Aurel în Roma. Apoi, adresându-se tuturor credincioșilor români prezenți, a subliniat că, împreună cu grupul comunității italiene, românii formează o singură parohie: în Casa Domnului nu există credincioși „de mâna a doua”, căci toți trebuie să formeze o singură familie. În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul a reamintit tuturor de legătura spirituală inseparabilă care există între cele trei Sacramente ale inițierii creștine, ele punând temelia vieții creștine: credincioșii, renăscuți prin Botez, sunt întăriți de Confirmațiune (Mir) și sunt hrăniți de Euharistie.
Într-o atmosferă călduroasă de familie, a urmat conferirea sacramentului Botezului și al Mirului și, succesiv, primirea sfintei Împărtășanii de către copiii pregătiți în prealabil pentru acest eveniment. La finalul celebrării, au fost aduse mulțumiri bunului Dumnezeu pentru harurile sacramentale oferite, Preasfințitului Aurel Percă pentru că a binevoit să parcurgă o distanță atât de mare pentru a ajunge la Roma-Cesano, cateheților care au pregătit candidații la Sacramente, preoților concelebranți și întregii comunități. (pr. Cristian Bîrnat pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 77, Ultimul acces: 2019-10-09 20:28:44