Cele sase protopopiate din Roman si Bacau se alatura Marsului pentru Viata 2019 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cele șase protopopiate din Roman și Bacău se alătură Marșului pentru Viață 2019

[2019-02-19]
de Sorin Ionițe

Toate cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului s-au înscris în rândul celor care vor organiza Marșul pentru Viață 2019, în data de 23 martie.
Preoții responsabilii cu activitățile Pro Vita din cadrul Protopopiatelor Roman, Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut s-au întâlnit cu Alexandra Nadane, Președintele Asociației „România pentru Viață”, în cadrul unui training organizat de Sectorul social-filantropic și misionar al eparhiei.
Pe lângă aspecte administrative privind Marșul pentru Viață, trainer-ul le-a prezentat clericilor, dar și credincioșilor prezenți la întâlnirea de vineri importanța modului de abordare a persoanelor aflate în criză de sarcină.
Alexandra Nadane a subliniat faptul că criza de sarcină este în general un subiect delicat despre care nu se vorbește și de aceea „sunt foarte multe femei din jurul nostru care trec printr-o criză de sarcină și noi nu știm asta”.
„Este bine să știm și este bine să vorbim despre criza de sarcină, la fel cum vorbim despre alte probleme cu care ne confruntăm în general. Doar cunoscând și simțind ce e în sufletul unei femei în criză de sarcină îi vom putea fi alături. Să îi spunem ferm: «Eu te voi ajuta să crești acest copil!»”, a recomandat Alexandra Nadane.
Reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului au explicat cum se va implica în mod concret Biroul eparhial de catehizare și activități cu tineretul în conștientizarea și educarea privind „darul sacru al vieții”.
Marșul pentru Viață va avea loc anul acesta în 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.
Puteți afla mai multe detalii și fotografii de la eveniment pe site-ul oficial al eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 779, Ultimul acces: 2024-03-24 04:10:31