Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Adunarea Eparhiala: Patriarhul Daniel a prezentat prin ce s-a evidentiat Arhiepiscopia Bucurestilor in 2018
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunarea Eparhială: Patriarhul Daniel a prezentat prin ce s-a evidențiat Arhiepiscopia Bucureștilor în 2018

[2019-02-09]
de Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat sâmbătă ședința Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar în deschiderea lucrărilor a prezentat prin ce s-a evidențiat Eparhia în anul 2018.
Expunerea sintetică a fost prezentată în Sala Sfântului Sinod din Reședința Patriarhală în fața membrilor Adunării Eparhiale, dar și în prezența Episcopilor vicari Varlaam Ploieșteanul, Ieronim Sinaitul și Timotei Prahoveanul.
Instantaneu surprins la ședința Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Foto Credit: Luigi Ivanciu / Ziarul Lumina
Evenimentul central al anului 2018
Patriarhul a subliniat că evenimentul de top ce a caracterizat anul 2018 „din punct de vedere pastoral-misionar”, a fost „sfințirea altarului Catedralei Naționale”, evidențiind apoi contribuția Eparhiei Bucureștilor la împlinirea acestui vis al românilor devenit realitate anul trecut.
„Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Centrul eparhial, protoieriile, parohiile și mănăstirile din cuprinsul ei s-a implicat activ și eficient în buna desfășurare a evenimentelor care au culminat cu slujba de sfințire din ziua de 25 noiembrie 2018, la care au participat 50.000 de persoane, slujbă urmată de un pelerinaj continuu până în 2 decembrie 2018 (peste 150.000 pelerini)”, a spus Preafericirea Sa.
Misiune și filantropie
Patriarhul României a prezentat și valoarea totală a ajutoarelor materiale și financiare acordate în anul 2018 de Arhiepiscopia Bucureștilor, care s-a ridicat la suma de 5.613.923 lei.
Cu privire la acest aspect, Părintele Patriarh a făcut mențiunea că valoarea specificat㠄nu cuprinde și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile ocazionale sau tradiționale ale parohiilor în favoarea persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar”.
De asemenea, în suma menționată nu este inclus㠄nici valoarea produselor distribuite prin programul Masa Bucuriei al Patriarhiei Române”.
Sinteza integrală a activității Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2018 este disponibilă aici.
În timpul ședinței prezidate de Patriarhul Daniel au fost prezentate apoi rapoartele de activitate din 2018 ale tuturor sectoarelor Centrului Eparhial și au fost stabilite obiectivele prioritare pentru anul în curs.
Te-Deum
Lucrările ședinței Adunării Eparhiale au fost precedate de o slujbă de Te-Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Episcopul vicar Timotei Prahoveanul oficiind slujba de Te-Deum mai înainte de deschiderea lucrărilor. Foto Credit: Luigi Ivanciu / Ziarul Lumina
Ce este Adunarea Eparhială
Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 140, Ultimul acces: 2019-08-25 19:22:58