Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Apel comun al Patriarhului Ecumenic si Prim-ministrului Greciei pentru redeschiderea Scolii Teologice de la Manastirea Halki
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Apel comun al Patriarhului Ecumenic și Prim-ministrului Greciei pentru redeschiderea Școlii Teologice de la Mănăstirea Halki

[2019-02-09]
de Iulian Dumitrașcu

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Prim-ministrul Greciei au lansat miercuri un apel comun pentru redeschiderea Școlii Teologice de la Mănăstirea Halki.
Apelul a fost transmis în contextul vizitei efectuate de Prim-ministrului Alex Tsipras la această instituție de învățământ a Patriarhiei Ecumenice, informează in.gr.
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu i-a prezentat Prim-ministrului clădirile acestei școli, apoi au plantat în mod simbolic un copac în grădina situată în proximitate.
În timpul acestei vizite, Patriarhul Ecumenic, care luna aceasta va împlini 79 de ani, și-a exprimat speranța că va trăi în momentul redeschiderii instituției teologice.
Școala Teologică din Halki
Școala Teologică din Halki, sau Seminarul din Halki, a fost fondată în 1 octombrie 1844 pe insula Halki, în turcă Heybeliada, fiind a doua insulă ca mărime dintre Insulele Principilor, aflate în Marea Marmara.
A fost principala școală de teologie a Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului până în 1971, când Parlamentul turc a adoptat o lege prin care a interzis instituțiile private de educație superioară.
Școala teologică este situată pe Dealul Speranței, teritoriul mănăstirii Sfânta Treime, datată din epoca bizantină. Clădirile școlii continuă să fie păstrate de mănăstire și sunt utilizate pentru a găzdui conferințe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 136, Ultimul acces: 2019-08-24 01:24:25