Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Episcopia Ortodoxa Romana a Ungariei la trecut, prezent si viitor
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei la trecut, prezent și viitor

[2019-02-10]
de Iulian Dumitrașcu

În zilele de 8 și 9 februarie s-au desfășurat ședințele anuale de lucru ale Consiliului și Adunării Eparhiale ale Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în timpul cărora a fost analizată activitatea Eparhiei în 2018 și s-au stabilit obiectivele prioritare pentru 2019.
Ședințele, precedate de Sfânta Liturghie și Te-Deum, au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Siluan și au cuprins prezentarea și interpretarea rapoartelor de activitate ale anului anterior în cele trei sectoare de activitate ale Episcopiei Ungariei: administrativ-bisericesc, cultural și financiar-economic.
Din analiza documentelor a reieșit un progres față de anii anteriori în ceea ce privește evenimentele desfășurate și interacțiunea credincioșilor cu Biserica din care fac parte.
Pentru anul în curs, ierarhul a anunțat proiectele privitoare la Anul Omagial 2019 în Patriarhia Română, dedicat satului românesc și celor care au stat întotdeauna în centrul său: preotul, învățătorul și primarul, precum și problemelor prin care trece acest sat în prezent, având nevoie de sprijin, cât și la Anul Comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.
Citește și:
Episcopul Siluan s-a rugat cu membrii comunității românești din Budapesta
Elevii participanți la Concursul de povești organizat în Școala Generală din Micherechi au fost premiați
Episcopul Siluan al Ungariei a participat la serbarea Liceului Românesc din Giula
În cadrul evenimentelor a fost marcată și aniversarea a două decenii de la alegerea primului ierarh titular la conducerea Eparhiei Ungariei în persoana Preasfințitului Părinte Sofronie, actualul Episcop al Oradiei, care a păstorit până în anul 2007.
În data de 8 iulie 2007 a fost hirotonit și instalat ca episcop al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfințitul Părinte Siluan care din luna august 2017 este și locțiitor al Episcopiei Dacia Felix.
Preasfințitul Părinte Siluan este aproape de credincioșii pe care îi păstorește, întrucât, pe lângă slujirea liturgică, poate fi observat la numeroase evenimente culturale și sociale organizate de comunitatea românescă din Ungaria, multe dintre acestea având caracter patriotic urmare a promovării valorilor creștine și tradițiilor românești.
Scurt istoric
La 27 martie 1946, Congresul Național Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Mitropolitului Ardealului, Nicolae Bălan, Episcopului Aradului, Andrei Magieru și Episcopului Oradiei Mari, Nicolae Popoviciu, a aprobat înființarea Episcopiei Ortodoxe a Românilor din Ungaria, cu sediul în orașul Gyula (rom. Jula).
Ca locțiitor al acestei episcopii a fost numit episcopul Nicolae Popoviciu. Ulterior episcopii ortodocși ai Aradului au funcționat ca locțiitori la conducerea episcopiei românilor din Ungaria până la numirea în 1999 a Episcopul Sofronie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 137, Ultimul acces: 2019-08-21 14:23:35