Corala Armonia a obtinut aur si argint la Olimpiada Mondiala a Corurilor | Competitia continua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corala Armonia a obținut aur și argint la Olimpiada Mondială a Corurilor | Competiția continuă

[2018-07-08]
de Gheorghe Anghel

Corala Armonia a cucerit medalia de aur la secțiunea „Cor Bărbătesc” și medalia de argint la Secțiunea „Folclor”, în cadrul Olimpiadei Mondiale a Corurilor desfășurate la Tshwane, în nordul Africii de Sud.
Corala dirijată de arhid. Iulian Dumitru va mai concura zilele următoare în cadrul uneia dintre cele 27 de secțiuni ale Olimpiadei.
Olimpiada mondială reprezintă cel mai important concurs destinat corurilor din întreaga lume, care se desfășoară o dată la doi ani.
Concursul la care participă peste 300 de formații corale din întreaga lume se va încheia în data de 14 iulie 2018.
Edițiile anterioare au avut loc în Austria, China, Germania, Coreea de Sud, Letonia și Rusia.
Corala Armonia a participat la în 2012 la Cincinnati, Ohio, și în 2014 la ediția din Letonia. La olimpiada din America a cucerit două medalii de aur, iar în 2014 a obținut locul I și medalia de aur la secțiunea muzică sacră, dar și titlul de campioană mondială.
Corala „Armonia“ a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.
În prezent, corala este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 68, Ultimul acces: 2018-12-10 10:24:49