Sr. Rosalba – 50 de ani de viata consacrata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sr. Rosalba – 50 de ani de viață consacrată

[2018-06-11]
Aniversare la Baia Mare
În biserica Cristos, Regele Universului din Baia Mare, sărbătoarea Inimii lui Isus din acest an a căpătat o semnificație extraordinară pentru Fiicele Mici ale Inimii lui Isus și nu numai, căci împreună cu toată comunitatea catolică au putut sărbători o soră de a lor, sr. Rosalba Gallarotti, care de cincizeci de an este membră a ordinului și îl slujește pe Cristos în semenii ei. Congregația, stabilită în Baia Mare în urmă cu 23 de ani, ajută copiii nevoiași din Baia Mare, din anul 2000 și printr-o fundație, care poartă numele „Sacro Cuore”, o casă de tip familial pentru copii, „Casa Bucuriei”, și un centru de zi pentru copiii școlari, „Casa Zâmbetelor”. De-a lungul timpului, mulți copii au crescut ajutați de surori și au început o viață proprie, iar în prezent, peste 40 de copii se bucură de sprijinul și dragostea Fiicelor Mici ale Inimii lui Isus.

La începutul Sfintei Liturghii, Episcopul Eugen Schönberger, cu prilejul sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus, a mulțumit lui Dumnezeu pentru dragostea pe care o are față de oameni și pe care o emană neîncetat din inima străpunsă a Fiului Său. În predica sa, Preasfinția Sa le-a amintit enoriașilor că dacă vor o inimă creștină adevărată, plină de bogăție cerească, asemenea cu Inima lui Isus, este necesar să ceară ajutorul Preacuratei Fecioare Maria. „La Nazaret, între Isus și Maria s-a închegat o viață atât de intimă, de armonioasă, cum nu s-a mai văzut niciodată pe pământ. Intimitatea se reflecta prin cuvinte puține și multă tăcere, completate de gesturi simple, pline de iubire. Înainte însă de a vorbi de o intimitate statornicită între aceste două inimi, trebuie să spunem că și aici a existat o evoluție, o formare progresivă a Inimii lui Isus în atmosfera caldă a unei inimi de mamă, fiindcă tocmai Mariei i-a fost încredințată misiunea extraordinară, nemaipomenită, de a forma o inimă omenească pentru Fiul lui Dumnezeu.”
Episcopul a cerut enoriașilor săi, să fie oameni înrădăcinați în Dumnezeu, și nu purtați de vânt, de interese, care să le îndepărteze de valori, care să le împrăștie și să facă să se piardă. „Isus, întors la Nazaret, creștea în vârstă, înțelepciune și har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor; prindea rădăcini adânci în smerenie și, într-o zi, când i-a întâlnit pe cei care alergau duși de vânt încoace și încolo, le-a spus: ‘Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi da odihnă sufletelor voastre. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți afla alinare pentru sufletele voastre, căci jugul Meu este plăcut și povara Mea este ușoară!’ (Mt 11,28-30). Chemarea aceasta ar trebui să o înțelegem, așa cum au înțeles-o persoanele consacrate, și printre ele sora Rosalba. A înțeles că Isus o cheamă să îl urmeze pe drumul dăruirii de sine pentru a trăi iubirea milostivă a Tatălui revelată în Fiul.”
Dacă înainte de Sfântă Liturghie – în care sora și-a reînnoit jurămintele ei călugărești – copiii asistați de surori au sărbătorit-o pe sr. Rosalba cântându-i, la sfârșitul Sfintei Liturghii membri comunității au felicitat-o, i-au mulțumit pentru realizările congregației din Baia Mare și i-au înmânat flori.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 46, Ultimul acces: 2019-01-08 11:22:16