Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor. Sarbatoare nationala a poporului roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor. Sărbătoare națională a poporului român

[2018-05-16]
de Iulian Dumitrașcu

La sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor din ziua de joi, 17 mai 2018, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele închinate acestora din țară și străinătate.
Apoi, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.
În plan bisericesc, pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 și a continuat până la instaurarea regimului comunist în 30 decembrie 1947.
După căderea regimului comunist, această tradiție a fost consfințită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 și 2001.
Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român.
Reamintim că și la fiecare Sfântă Liturghie sunt pomeniți eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea și demnitatea poporului român.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 47, Ultimul acces: 2018-12-29 06:49:45