Sfintii Cuviosi Natan, Sila si Paisie iubeau rugaciunea si linistea – Episcopul Damaschin Dorneanul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Cuvioși Natan, Sila și Paisie iubeau rugăciunea și liniștea – Episcopul Damaschin Dorneanul

[2018-05-16]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Damaschin Dorneanul a spus miercuri la Mănăstirea Sihăstria Putnei c㠄Sfinții Cuvioși Natan, Sila și Paisie iubeau rugăciunea și liniștea”.
În ziua de pomenire a sfinților, ale căror moaște sunt așezate la această mănăstire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt.
Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a explicat că cei trei sfinți s-au retras la Mănăstirea Sihăstria Putnei „pentru a se ruga cu mai multă dragoste lui Dumnezeu”.
În acest context, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a îndemnat la rugăciune mai intensă și la rezervarea timpului necesar pentru a purta dialogul cu divinitatea.
„Nu ne putem retrage din îndatoririle zilnice, dar dacă vrem să facem o rugăciune cu adunare în sine trebuie să ne rezervăm timp pentru asta”.
„Ne plângem că nu avem timp pentru rugăciune, dar dacă ne facem un examen serios vedem că foarte mult timp pierdem cu lucruri de mai mică importanță și chiar nefolositoare”, a spus Părintele Episcop care este legat duhovnicește de Sihăstria Putnei.
Episcopul a fost închinoviat la străvechea vatră monahală în data de 19 iulie 2004, apoi tuns în monahism în 18 decembrie 2005.
Cei trei sfinți amintiți, alături de Sfântul Iacob Putneanul, au fost canonizați recent de Biserica Ortodoxă Română.
Proclamarea solemnă a canonizării lor a avut loc în 14 mai 2017 în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2018-12-19 23:13:47