Anunturi din Dieceza de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Oradea

[2018-05-16]
Dieceza de Oradea
1. Sacramentul Sfântului Mir la parohia Bicaci
Sâmbătă, 19 mai 2018, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, Excelența Sa Episcopul Böcskei László, în biserica parohială din localitate, va administra Sacramentul Sfântului Mir celor șapte tineri candidați din Bicaci, pregătiți pentru această ocazie de preotul paroh Fügedy Antal Levente.
2. Noaptea Muzeelor 2018
Sâmbătă, 19 mai 2018, Episcopia Romano-Catolică de Oradea participă la evenimentul intitulat Noaptea Muzeelor, oferind spre vizitare celor interesați două obiective majore: asemenea anilor trecuți, și de această dată se va putea vizita Catedrala Episcopală împreună cu cripta acesteia, dar și Tezaurul Catedralei; un spațiu inedit în acest an îl reprezintă subsolul Palatului Episcopal, aflat în plină restaurare, dar care temporar, pe durata Nopții Muzeelor va fi pregătit pentru vizitatori, care vor putea urmări aici proiecții de filme, vor putea vizita expoziții sau asculta muzică clasică, respectiv jazz. Accesul la cele două obiective se va face gratuit între orele 19.00 și 02.00.
3. Sacramentul Sfântului Mir în Catedrala episcopală
În Duminica Rusaliilor, 20 mai 2018, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, Excelența Sa Episcopul Böcskei László va administra Sacramentul Mirului celor 34 candidați tineri și 6 adulți pregătiți pentru această ocazie de parohul Fodor József, Vicar general, paroh la Catedrala episcopală din Oradea.
4. Sfânta Liturghie a Capitlului în biserica din Cetate
În cea de a treia duminică a lunii, în data de 20 mai 2018, la ora 16.00, membrii Capitlului Catedralei vor celebra Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică din Oradea-Cetate, în trecut loc de pelerinaj al creștinilor din Bazinul Carpatin. În cadrul Liturghiei, vor rosti Vespera solemnă. Celebrantul principal va fi preotul canonic Lőrincz Ottó, cel care va rosti și predica.
5. Serate muzicale la Seleuș 2018
În organizarea comună a Episcopiei Romano-Catolice Oradea și a parohiei romano-catolice Seleuș, duminică, 20 mai 2018, la ora 19.00 va continua seria de concerte intitulat Serate Muzicale la Seleuș. Invitatul celei de a treia serate este artistul Garai Zsolt, profesor al Facultății de Muzică din cadrul Universității Emanuel. Intrarea este liberă, sunt așteptați toți cei interesați.
6. Adorația Euharistică perpetuă la Sânmartin și Crasna
În cea de a treia duminică a lunii, 20 mai 2018, credincioșii din Sânmartin respectiv cei din Crasna vor avea posibilitatea să participe la Adorația Euharistică perpetuă organizată în bisericile parohiale din cele două localități.
Episcopia Romano-Catolică Oradea
Serviciul de presă
http://stiri.varad.org/ro
tel. 0259-411180

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2018-12-22 07:22:47