Conferinta nationala a Uniunii Asociatiilor Caritative Sf. Vincentiu de Paul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință națională a Uniunii Asociațiilor Caritative Sf. Vincențiu de Paul

[2018-05-16]
Conferință națională vincențiană
Întâlnirea națională a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative „Sfântul Vincențiu de Paul”, din România, s-a desfășurat în ziua de 12 mai 2018 la Câmpulung Muscel, organizator fiind Asociația „Sfântul Iacob” , de pe lângă parohia romano-catolică Sfântul Iacob din Câmpulung Muscel. Din Dieceza de Iași au participat: Ana Doboș (Iași, parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus); Anton Dâscă (Bălțați, parohia Coborârea Duhului Sfânt); Adrian Petruț (Târgu Frumos, parohia Sfântul Anton de Padova); Paul Demișcă, (Roman, parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus); Marilena Bartic (Iași, parohia Sfântul Anton de Padova), aflăm de pe Ercis.ro.

Au participat și președinții asociațiilor din Arhidieceza de București, Dieceza de Timișoara, Arhidieceza de Alba Iulia, precum și Erwin Josef Țigla, președintele de onoare al Uniunii Asociațiilor Caritative „Sfântul Vincențiu de Paul” din România. Coordonarea acestei întâlniri a fost făcută de Eva Peter, președinta Uniunii Asociațiilor Caritative „Sfântul Vincențiu de Paul” din România. Întâlnirea a început cu sfânta Liturghie, în biserica monument istoric și de arhitectură Sfântul Apostol Iacob, din Câmpulung Muscel, urmată de rugăciunea specifică vincențienilor și de mesajul de salut, făcut de Rodica Babeu, în Casa Genoveva, fostă grădinița, loc coordonat de Surorile de Caritate ale Sfântului Paul.
Pr. Petru Pauleț, asistentul spiritual al asociației gazdă și paroh al comunității Sfântul Iacob, a prezentat tema spirituală a întâlnirii: „Fecioara Maria, model de caritate”, prin două episoade evanghelice – Vizita Preasfintei Fecioare Maria la verișoara sa, Elisabeta, și Nunta din Cana Galileii. Darea de seamă a activității Uniunii pentru anul 2017, făcută de președinta Eva Maria Peter, a arătat că în România activează 30 de conferințe, iar acțiunile întreprinse sunt în totalitate în spirit vincențian.
Au urmat comunicări și precizări referitoare la activitatea la nivel internațional și intern din partea lui Erwin Josef Țigla, coordonator al Consiliului General Internațional, Europa 2. Coordonatorul de proiecte pentru Europa 2, Marilena Bartic, ne-a prezentat rezultatele la accesarea de fonduri, prin proiectele de dezvoltare, pe termen scurt, mediu și lung, pentru ca în scurt timp conferințele să devină autonome din punct de vedere financiar. Discuțiile, propunerile și concluziile finale au încheiat întâlnirea națională.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2018-12-21 03:14:15